O mitinge soruşturma istemi!

Fethiye İlçe Seçim Kurulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gecikmesi nedeniyle saat 22.00'de başlayan 8 Haziran'daki miting hakkında soruşturma açılması talebiyle cumhuriyet savcılığına başvuruda bulundu. Alınan bilgiye göre, Kılıçdaroğlu'nun kat

O mitinge soruşturma istemi!

Fethiye İlçe Seçim Kurulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gecikmesi nedeniyle saat 22.00'de başlayan 8 Haziran'daki miting hakkında soruşturma açılması talebiyle cumhuriyet savcılığına başvuruda bulundu. 


Alınan bilgiye göre, Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile 8 Haziran'da Cumhuriyet Meydanı'nda saat 19.30'da başlaması planlanan miting, Isparta mitinginin uzaması nedeniyle saat 22.00'de başlamış ve saat 22.50'de sona ermişti.

Fethiye Emniyet Müdürlüğü, 298 sayılı Seçim Kanunu'nun 50. maddesinin son fıkrasına aykırı hareket edildiği iddiasıyla tutanak düzenledi.

Fethiye İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı da emniyet tutanağıyla cumhuriyet savcılığına başvurarak miting hakkında soruşturma açılmasını talep etti.

Seçim Kanunu'nun ihlalinin gerçekleştiğinin tespiti halinde Kabahatler Kanunu'na göre CHP Fethiye İlçe Teşkilatı hakkında para cezası uygulanabileceği öğrenildi.

CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, gazetecilerin sorusu üzerine, henüz kendilerine bir tebligat yapılmadığını belirterek, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı 8 Haziran 2011 Çarşamba günü yapılan miting için saat 19.30 olarak Fethiye İlçe Seçim Kurulundan iznimizi aldık. Bu izinler normalde gün batımından sonra iki saat olarak belirleniyor. Biz bu sürelere riayet ettiğimizi düşünüyoruz. Buna ilişkin herhangi bir soruşturma açıldığı takdirde yasal olarak dayanaklarımızı ifade ederiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset