Trabzon Valiliği'nden inceleme

Trabzon Vali Vekili Aziz Mercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta yerel bir gazetede "Valilikte neler oluyor" başlığıyla yer alan köşe yazısı üzerine kurum içinde idari inceleme başlatıldığını bildirdi. Geçen hafta yayımlanan yazı üzerine, se

Trabzon Valiliği'nden inceleme

Trabzon Vali Vekili Aziz Mercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta yerel bir gazetede "Valilikte neler oluyor" başlığıyla yer alan köşe yazısı üzerine kurum içinde idari inceleme başlatıldığını bildirdi. 

Geçen hafta yayımlanan yazı üzerine, seçim yoğunluğu nedeniyle idari incelemeyi dün başlattıklarını ifade eden Mercan, şunları söyledi:

"Sayın Valimizin de bilgi ve talimatlarıyla konu neyin nesidir diye bir inceleme kararı aldık. Tabii ne olup bittiğini bilemiyoruz. Personel arasında ne olmuştur, ne bitmiştir, biz bir şey duymadık, bir şey de kulağımıza gelmedi. Bu gelişmelerden sonra birtakım şeyler gündeme geliyor. Biz de idari olarak neyin nesidir bu olay, ne söyleniyor, kim neyi iddia ediyor diye inceleme başlattık. Bu tür iddialarda hem olayın hem de ilgililer hakkında iddia edilen hususların doğruluğu varsa gereğinin yapılması, eğer doğru değilse ilgililerin aklanması gibi bir sonuca gidilir. "

Söz konusu köşe yazısında sözü edilen iki valilik personelinin "idari incelemenin selameti açısından zorunlu izne çıkarıldığı" gibi bir durumun olmadığını kaydeden Mercan, "Bu arkadaşlarımız konuyla ilgili olarak basında haber çıkınca kendileri izin aldı. İdaremizin bir tasarrufu değil. İnceleme yeni başlatıldı. Kendileri o haberlerden etkilenmek suretiyle izne ayrılmayı uygun gördüler" dedi.

-KÖŞE YAZISINDAKİ İFADELER-

Yerel gazetede, "Valilikte neler oluyor" başlığıyla yayımlanan köşe yazısındaki bazı ifadeler şöyle:

"Valilikte bir şeyler olmuş. Olanlar dedikodu mu, değil mi, bu konuda net bir bilgi sahibi olmadığımız için orada çalışanları rencide etmenin bir anlamı yok. Kasetlerin havada uçuştuğu bu devirde insanları karalamak kadar kolay bir şey yok. O nedenle insanları karalamama adına iddiaları köşemize almadık ve kulağımıza gelen fısıltıların aslı astarı olup olmadığını Vali Beye soralım dedik. 'Sayın Vali, size yakın iki isim ki birinin özel kalem, diğerinin koruma müdürü olduğu söyleniyor. Bu isimler görevlerinden alınıp bir başka göreve verildiler mi? Verilmişlerse neden verildiler. Yine, valilik sekretaryasında görevine son verilen bir başka isim var mı?' Vali bey, herhalde bu sorulara cevap verir ve olay da netleşir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel