"O çiçek çocuklar başsavcıyı vurdu"

Başta Numan Kurtulmuş olmak üzere AK Parti'ye yeni katılımlar töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, terörle mücadele konusunda sert mesajlar verdi.Erdoğan, Tunceli'de PKK tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun üzerinden CHP Tunceli milletveki

"O çiçek çocuklar başsavcıyı vurdu"

Başta Numan Kurtulmuş olmak üzere AK Parti'ye yeni katılımlar töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, terörle mücadele konusunda sert mesajlar verdi.

Erdoğan, Tunceli'de PKK tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun üzerinden CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'e sert çıktı. Erdoğan, 'CHP arkasına terörü almış iktidarı eleştirmeye çalışıyor. Arkadaşlarına bakıyorsunuz ayrı tellerden çaldılar. Bir tanesini kaçırdılar 2 gün sonra bıraktılar.
 
Kendisini kaçıranlara çiçek çocuk muamelesi yaptılar. O çiçek çocuklar alçakça Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı'nı şehit ettiler.' diye konuştu.
 
İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:
 
Şu anda uluslararası camiadan da bu genel kurulumuza davet ettik.Zannediyorum ciddi bir iştirak da olacak. 30 Eylül sabahı Ankara'da çok farklı coşkuyu hep beraber yaşayacağız.
 
ABD'ye gitmeyi programa almıştık ancak büyük kongre ve yoğun gündem nedeniyle ziyaretimizi iptal etmek zorunda kaldık. Dışişleri Bakanımız orada ülkemizi temsil edecek..
 
Daha önce değerli siyasetçi Süleyman Soylu'nun Ak Parti'ye katılımını gerçekleştirmiştik.
 
Bugün de açılış konuşmamızın hemen akabinde sayın Numan Kurtulmuş ve arkadaşlarının katılım törenini gerçekleştireceğiz. Sayın Kurtulmuş'a ve şu anda fesh edilmiş Has Parti üyelerine yuvanıza hoş geldiniz diyorum.Burada şu hususun altını çizmek istiyorum.
 
Bu hareket bu dava kökü derinlerde olan kökü medeniyetimizle yaşıt olan bir harekettir. Bizim köklerimizden tevarüs ettiğimiz gıda aynıdır. Aslında bugün işte bu salonda yaşanan bu buluşma aynı çınarın dallarının aynı kökten beslenen dava kollarının kucaklaşmasıdır.
 
AK Parti'nin kapısı işte bu her çınarın dallarına açıktır. Aşırılıklar hariç Türkiye'nin merkez siyasetine yakın ister sağda olsun ister solda olsun herkesi kucaklayacak muhabbete sahiptir.
 
Biz bu milletin mecnunlarıyız. Afyonkarahisar'da yola çıkarken 4 şeyü özellikle söyledik. Tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet dedik. Bundan tavizimiz yok. Bizim 3 kırmızımız var dedik. Biz asla bölgesel milliyetçilik yapmayacağız dedik. Şu anda biz Yüksekova'da biz havaalanı yapıyoruz. Şırnak'ta hava alanı yapıyoruz. Iğdır'da yaptık bitirdik açtık. Ta 94'te temeli atıldı. Bu vatana bir aşkın ifadesidir. Oralarda duble yollar hastaneler, okullar varsa ama biz yapıyoruz dün hakkari'de okul yaktı.
 
Biz etnik milliyetçilik de yapmayacağız. Bir olduk birlikte olduk ve birlikte Türkiye olduk. Ve yaradılanı yaradandan ötürü sevdik asla ayrımcı olmadık. Üçüncüsü dinsel milliyetçilik. Büyük Türkiye'yi kurmak için kucaklayarak büyüyerek yolculuğumuza devam ediyoruz. 
 
Bu dava yüzyıllardır aşkla yürüyen hizmet kervanıyla yoluna devam edecektir. AK Parti'nin dayandığı bu büyük hizmet davası isimler üzerinden yürüyen değil isimleri kendi potasında eriten bir davadır. Kurulduğumuz andan itibaren bütün önyargıları bütün senaryoları ters yüz ettik. Bu davanın ruh kökünü bu güyük çınarı tanımayanlar hayal kırıklığı yaşadılar.
 
Onların farklı alışkanlıkları var. Ak Parti sürekli ezber bozuyor. Bugün de yarın da AK Parti'nin vatan sevdasını anlamak istemeyenleri biz hayal kırıklığına uğratmaya devame deceğiz. Milletimiz hayal kırıklığı yaşamayacaktır. 
 
Geçtiğimiz hafta yine yoğun açılışlar gerçekleştirdik. Bu hafta başında Denizli İzmir ve Manisa'da açılışlar gerçekleştirdik. Denizli'de MEB ve hayırseverler tarafından inşaa edilen 13 okulun da açılışını gerçekleştirdik. Manisa Turgutlu'da 350 yatak kapasiteli hastaneyi açtık. 
 
30 Mart tarihinde Meclis'te yasallaşan 444 adını verdiğimiz kademeli eğitim bu yıl uygulamaya konuldu. Demekki kod numarası neymiş 444. CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne olan itirazı da reddedildi. ARtık kadameli eğitim sorunsuz şekilde ilerlemeye başladı. İmam Hatip okullarının orta kısımları da açılmış oldu. Yani 17 Eylül'de millet uzun bir aradan bir fetret döneminin ardından kendi okullarıyla hasret giderdi.
 
Acaba bu sıkıntı neydi? Neden 28 Şubat'ta böyle bir engelle bu millet karşı karşıya bırakıldı. Bu millet kendisini böyle bir sıkıntıyla başbaşa bırakanlara AK PArti ile cevap verdi. Çünkü er geç hak galip gelecekti ve hak galip geldi. İşimiz bitmedi bu yıl bazı sıkıntılar yaşayacağız. Burada sıkıntılar oluştu ama buradaki sıkıntıları 1 yıl içerisinde telafi edeceğiz. 
 
Efendim şu kadar öğretmen açığı var şu var. Bunların hepsi bir anda olmuyor. Ana muhalefet partisi lideri bir gecede bunlar olur mu diyor? Sen bunları takip etmiyorsun ki. Sen öncce eğitim şuralarını takip et. Onlar elinde bant için kullandığımız komisyon başkanımıza atacak kadar medeniler. Lafa gelince çok demokratlar. Eğitimde yine bu yıl seçmeli ders uygulamasını başlattık.
 
Başta Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamberimizin hayatı olmak üzere öğrenciler bir dizi seçenek arasında bu dersleri seçecekler.
 
Çok rahatsızlık verdik. Ya sen yine gönderme seçmeli ders. Senin böyle bir derdin yoksa gönderme ama gönderecek olanı da rahatsız etme. Şimdi bunların geçmişte gelen sıkıntıların ne olduğunu anlıyor musunuz? Buyurun Kürtçe de seçmeli ders. Bakalım ne kadar talep olacak. Bunun da adımlarını atacağız. Rapor alanların oranı yüzde 4. Yanlış yolda gidiyorsun.
 
Önce bir defa kendine çeki düzen ver. Bizim çocuklarımız zekidir evelallah 66 ay deyip geçme. Bu millet 13 yaşında babası 'Gel Devleti Aliyeyi Osmaniye'nin başına geç' denilen Fatih Sultan Mehmet kalkıp babasına diyor ki 'Ben daha 13 yaşındayım' diyor. Emrediyorum diyor baba. Peki diyor.
 
Ben padişahsam gelin siz devletin başına geçin. Yaş 13 ama öyle yetiştirilmiş. Bu genç bir karanlık çağı kapatıyor aydınlık çağı başlatıyor. Biz yavrularımızı iyi yetiştireceğiz"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset