Hamzaçebi'den Erdoğan'a sert sözler

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Balyoz sanıklarına verilen cezalar nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.  Hamzaçebi, "Başbakan olmadan önce Genelkurmay Başkanı ile görüşmek için ABD'li dostlarında ricada bul

Hamzaçebi'den Erdoğan'a sert sözler

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Balyoz sanıklarına verilen cezalar nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. 
 
Hamzaçebi, "Başbakan olmadan önce Genelkurmay Başkanı ile görüşmek için ABD'li dostlarında ricada bulunan bir Erdoğan vardı. Ancak şimdi, Genelkurmay Başkanı'nı hapse gönderen, komutanlarını hapse yollayan bir Başbakan var." dedi.
 
Partisinin Beylikdüzü ilçe örgüt toplantısına katılan Akif Hamzaçebi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akif Hamzaçebi, "Bugünden itibaren artık farklı bir Türkiye'de yaşadığımızı herkesin bilmesi gerekiyor. Geçen gün Anayasa Mahkemesi 4+4+4 konusunda kararını verdi. Dün de Silivri mahkemelerinden birisi Balyoz Davasıyla ilgili kararını verdi. 4+4+4 ile ilgili kararda Cumhuriyet Halk Partisi'nin Anayasaya aykırı olduğu yönündeki talebi reddedildi. Yine dünkü Balyoz davasında sanıkların ‘hukuksuz yargılanıyoruz, deliller uydurma, sahte' şeklindeki feryatları duyulmazdan gelinerek kendilerine mahkumiyet cezaları verilmiştir. Bu sistemin temeli 12 Eylül 2010 referandumunda atıldı. O tarihte referanduma sunulan Anayasa değişiklikleri, özgürlük, eşitlik, kardeşlik gibi kulağa hoş gelen kavramların altında sunuldu." şeklinde konuştu.
 
"10 yıl önce ‘özgürlük' diye ‘demokrasi' diye yola çıkanlar, ‘şiir okudum diyerek beni mahkum eden bir devlet vardı' diyenler, bugün mahkemeleri ile gazete okuyanları mahkum ediyorlar." diyen Hamzaçebi, "Silivri'de ‘bu deliller uydurma, ben o tarihte yurt dışındaydım, o seminere katılmadım, o toplantıya katılmadım. Haksız bir şekilde yargılanıyorum. Bunu hak etmiyorum' diyenler... Yahut yargıya güvenerek ‘nasıl olsa suçsuzluğumu ortaya çıkacak' diyerek yurtdışındaki görevini bırakıp gelenler. Adalete koşup gelenler en ağır cezalara çarptırılmışlardır." ifadelerini kullandı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Hamzaçebi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olmadığı günleri hatırlayalım. Türkiye'nin Genelkurmay Başkanı ile görüşebilmek için Amerikalı dostlarından yardım talep eden, onlara rica eden bir Tayyip Erdoğan vardı. Aynı Başbakan 10 yıl sonra Genelkurmay Başkanını ‘terörist' diye mahkemelere sevk etmekten geri kalmadı. Komutanlarını mahkemelere hapishanelere göndermekten geri kalmıyor. Böylesi bir dönüşümü Türkiye yaşıyor. Siz bakmayın Sayın Başbakan'ın Sayın İlker Başbuğ'u göstererek ‘Aslında tutuksuz yargılanması lazım ‘ diyerek görüş beyan ediyor gibi gözükmesine"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset