Mahkemede Milletvekili yemini!

Mustafa Balbay, heyete hitaben "Sayın başkan şu anda siz siyaseti dizayn etmektesiniz. Verdiğiniz kararla görev yapmamı engellemektesiniz. Yargı siyasete müdahale etmektedir" dedi.İkinci Ergenekon Davası'nın öğleden sonra taleplerin alındığı sırada söz al

Mahkemede Milletvekili yemini!

Mustafa Balbay, heyete hitaben "Sayın başkan şu anda siz siyaseti dizayn etmektesiniz. Verdiğiniz kararla görev yapmamı engellemektesiniz. Yargı siyasete müdahale etmektedir" dedi.

İkinci Ergenekon Davası'nın öğleden sonra taleplerin alındığı sırada söz alan Mustafa Balbay, İzmir'den gelen seçmenleri ve CHP milletvekilleri ile ilk kez biraraya geldiğini söyledi. Kürsüde konuşan Balbay, Anayasanın 81. Maddesinde düzenlenen milletvekilliği yemin metnini sanık kürsüsünde okudu. Bunun üzerine izleyiciler ve bazı CHP milletvekilleri Balbay'ı alkışladı. Bunun üzerine Mahkeme Hasan Hüseyin Özese alkışlayanları uyardı. Mahkeme başkanı Özese davanın siyasi olmadığını belirtti. Tuncay Özkan'ın avukatı CHP eski Manisa milletvekili Şahin Mengü de "Bu dava siyasidir" dedi.

"YARGI SİYASETE MÜDAHALE ETMEKTEDİR"

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, davanın siyasi olmadığını belirterek, "Dava hukuki bir davadır. Balbay, maddi gerçeğe ulaşmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda beyan veriniz" şeklinde konuştu. Mustafa Balbay, "Sayın başkan siyasi bir dava değil dediniz ama şu anda siz siyaseti dizayn etmektesiniz. Verdiğiniz kararla görev yapmamı engellemektesiniz. Yargı siyasete müdahale etmektedir" şeklinde konuştu. Bunun üzerine mahkeme Başkanı Özese verdikleri kararın anayasaya uygun olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset