Kimse damarımıza basmasın

TBMM Başkanı Köksal Toptan, “Kimse bizim damarımıza basmasın. Kime hizmet ettiği belli olmayan bu karardan umuyoruz ki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı ve üyeleri vazgeçerler” dedi.Ereğli Belediyesi'nin Atatürk Kültür Sitesi'nde düzenlediği bayramlaşmaya g

Kimse damarımıza basmasın

TBMM Başkanı Köksal Toptan, “Kimse bizim damarımıza basmasın. Kime hizmet ettiği belli olmayan bu karardan umuyoruz ki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı ve üyeleri vazgeçerler” dedi.


Ereğli Belediyesi'nin Atatürk Kültür Sitesi'nde düzenlediği bayramlaşmaya gelen Köksal Toptan daha önce ilçe girişinde bulunan bir akaryakıt istasyonuna uğrarayarak, buradaki vatandaşlarla bayramlaştı. Daha sonra kültür sitesindeki programa katılan Toptan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin şimdiye kadar takip etmiş olduğu Ermenistan politikasından ABD Temsilciler Meclisi'nin Dış İlişkiler Komitesi'nin almış olduğu karar nedeniyle geri adım atmayacağına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Bu karardan umuyoruz ki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı ve üyeleri vazgeçerler. Vazgeçerlerse iyi olur. Vazgeçmezlerse Türkiye, kanla canla kurmuş olduğu bu cumhuriyeti daha da yüceltmek için, daha da demokratik hale getirmek için yoluna devam edecektir. ABD'deki dostlarımıza da müttefiklerimize de hatırlatmak isteriz ki birilerinin hatırı, lobiler ve bir takım menfaat grupları için Türkiye'nin dostuğunu kaybetmeyin. Türkiye'nin dostluğunu kazanmak kolay değildir. Ama Türkiye'nin dostluğunu kaybetmek çok duygusal millet olduğumuz için çok kolaydır. Biz Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarken Atatürk ve arkadaşları 1920'de TBMM'yi açarken, birilerinin lütfuyla burada biz bu meclisi, devleti kurmadık. Birilerinin lütfuyla da ayakta değiliz. Bundan sonra da elbette herkesle dost olmak isteriz, ama dost olacağız diye de tarihimizden, şanımızdan, şerefimizden kesinlikle ödün vermeyiz. İlan ediyoruz ki, dosta, düşmana duyuruyoruz ki dünya durdukça Türkiye Cumhuriyeti canı ve şerefi ile sonsuza kadar duracaktır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset