Kemalettin Göktaş "Linç edildim"

Ak Parti Trabzon milletvekili Kemalettin Göktaş, Trabzonspor-Sivasspor karşılaşmasının tatil edilmesiyle başlayan süreci değerlendirdiği basın açıklamasının, bazı basın organlarınca kendisine yönelik linç kampanyasına dönüştürüldüğünü, kimsenin ''ne dediğ

Kemalettin Göktaş "Linç edildim"

Ak Parti Trabzon milletvekili Kemalettin Göktaş, Trabzonspor-Sivasspor karşılaşmasının tatil edilmesiyle başlayan süreci değerlendirdiği basın açıklamasının, bazı basın organlarınca kendisine yönelik linç kampanyasına dönüştürüldüğünü, kimsenin ''ne dediğini'' önemsemediğini söyledi.

Göktaş, partisinin Trabzon'da bir otelde düzenlediği bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Trabzonspor-Konyaspor lig karşılaşması öncesinde Avni Aker Stadyumu'nda düzenlediği basın açıklamasından sonra kendisine yönelik bir linç kampanyası başlatıldığını belirtti.

Açıklamayı, Türkiye'de spor alanındaki tüm olumsuzlukların yaşanabildiği yeşil sahalardan birinin yanında yaptığını, orada dillendirmeyi uygun gördüğünü ifade eden Göktaş, ''Bazı basın organları, Trabzonspor-Sivasspor maçıyla başlayan süreci değerlendirdiğim Avni Aker'deki basın açıklamamı linç kampanyasına dönüştürüp benim ne dediğimi önemsemiyor. Yok Trabzon ceza alacak, yok Kemalettin şöyleymiş, böyleymiş. Arkadaş, orada ne dediğime baksana'' dedi.

İlerleyen süreçte statlarda büyük bir hadise olsa bunun hesabının verilmesi noktasında endişeleri olduğunu kaydeden Göktaş, şöyle devam etti:
''Eyvah oldu, federasyon suçludur, emniyet yeterli değildi demekle bu iş biter mi? Ben bir tehlikeyi gördüm. Bunu nasıl önlerim diye bir tehlikeyi dillendirdim. Eğer orada bir kabahat varsa onu ben yaptım. Ben milletvekiliyim. Benim bölgemi ve toplumu ilgilendiren olayların seslendirmesini yapmasını bilen bir insanım. Yıllardır siyaset yapan bir insanım. Kimse çıkıp, 'bu adamın dedikleri doğru' demiyor. Ben aslında sadece Trabzon'u kast etmedim. Türkiye genelinde bunlar yapılıyor. Bir hakem karar veriyor, oldu, bitti. Kimse ses çıkarmıyor. Günahtır.''

-''TRABZONSPOR, TRABZON'U YAKINDAN VE DERİNDEN İLGİLENDİRİYOR''-

Trabzonspor'un Trabzon'u çok yakından ve derinden ilgilendirdiğini belirten Göktaş, ''Ben nasıl kayıtsız kalacaktım bu konuya. Trabzon'un hakkı gasp ediliyor. Hakkı yeniyor. Sustuk, sesimizi çıkarmadık, bekledik. Belki bu son olur diye, ama baktık ki Vestel Manisaspor maçında da devam etti. Baktık ki bu anlayış sürecek. Bu anlayışın getireceği nokta bizi bir vahamete sürükleyebilir. Benim endişem budur'' diye konuştu.

Kulüp yöneticilerinin para ve emek harcadığı, futbolcuların sahada ter döktüğü karşılaşmalarda hakemin düdüğüyle tüm emeklerin havaya gittiğini savunan Göktaş, ''Hangi vicdan bunu kabul eder. Akşam oturacaksınız, Maraton programında, Erman Toroğlu onu dedi, bunu dedi. Böyle bir şey olabilir mi? Bu ülke sahipsiz mi? Bu kadar milleti ilgilendiren olayda bir federasyon, iki tane hakemin düdüğüyle işi bitirebilir mi? Herkes bu ülkede sorumluluğunun gereğini yapmak zorundadır. Bu kadar emek havaya gitmez'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler