Haçlı benzetmesine büyük tepki!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant'ın bir televizyon programında söylediği Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Libya'da bir "Haçlı Seferi"ne önderlik ettiği sözlerine "Münasebetsizlik" dedi. Uluslararası Toplumsal Cinsiyet E

Haçlı benzetmesine büyük tepki!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant'ın bir televizyon programında söylediği Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Libya'da bir "Haçlı Seferi"ne önderlik ettiği sözlerine "Münasebetsizlik" dedi. Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Buluşması'nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin, Libya konusunda NATO'nun devreye girmesinde ısrarcı ve aktif rol aldığını belirten Erdoğan, şu mesajları verdi:

'VİCDAN GÖZÜ'
Batılı dostlarımızdan, Doğu ve Güney'e baktıklarında sadece petrol, sadece altın madenleri, yeraltı zenginlikleri görenlerin artık biraz da vicdan gözlüğüyle bu coğrafyalara bakmalarını diliyorum.

Türkiye'nin AB üyeliği, Doğu ile Batı'nın birbirini daha iyi anlamasını sağlayacak. Birileri bunu anlamak istemedi, anlamamakta ısrar etti. İşte o birileri, bizim tüm uyarılarımıza rağmen, bugün de Libya'ya yönelik operasyonda zihinleri karıştırıyor. Maalesef 'Haçlı Seferi' gibi son derece münasebetsiz tanımlamalar da yapıyorlar. Hem aktör, hem bu tür bir tanım zihinlerde soru işaretleri oluşturuyor.

Bütün bu süreç, Türkiye'nin haklılığını ortaya çıkarmıştır. Son yaşananlar, Türkiye'nin tavrında, tutumunda, uyarılarında ne kadar haklı olduğunu göstermiştir.

Türkiye Libya konusunda NATO'nun devreye girmesinde ısrarcı ve aktif rol aldı. Doğu Akdeniz'de ve Bingazi'de insani yardıma destek verdi. Bu hareketin NATO ve Arap Ligi ile müşterek yürütülmesi teklifini yapmak suretiyle Irak'ta yaşananların burada yaşanmasını istemiyoruz.

Hiçbir zaman Türk uçakları, bizim askerimiz, Libya'daki kardeşlerine kurşun sıkan el, bomba atan uçak olmayacak. Şu aşamadan sonra artık hatadan dönülmesini, Libya'ya petrol gözüyle değil, vicdan gözüyle bakılmasını istiyor ve bunu gerçekleştirmek için yoğun gayret sarf ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset