Gençler neden MHP'ye ilgi duyuyor?

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Onanç, “Ev kadınlarının neden yüzde 47’sinin AK Parti’ye oy verdiğini, gençlerin neden MHP’ye ilgi duyduğunu araştırıyoruz” dedi, seçimdeki hedeflerinin oylarını yüzde 10 artırmak olduğunu belirtti  CHP Genel Başkan Yardımcısı

Gençler neden MHP'ye ilgi duyuyor?

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onanç, “Ev kadınlarının neden yüzde 47’sinin AK Parti’ye oy verdiğini, gençlerin neden MHP’ye ilgi duyduğunu araştırıyoruz” dedi, seçimdeki hedeflerinin oylarını yüzde 10 artırmak olduğunu belirtti 
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç CHP’yi takip eden gazetecilerle dün kahvaltıda bir araya geldi. Sorumlusu olduğu Halkla İlişkiler biriminin çalışmaları hakkında bilgi veren Onanç, özetle şunları söyledi: 
 
İLETİŞİM: CHP olarak toplumun tüm kesimleriyle kucaklaşmak istiyoruz. Bunun için özel bir iletişim stratejisi üzerinde çalışıyoruz. Bunun için parti politikalarına ilişkin 3 boyutlu bir çalışma yürütüyoruz. Ev kadınları, gençler ve Kürtler gibi odak gruplarını anlamaya çalışıyoruz.
 
EV KADINI: Mesela, ev kadınları çok önemli bir grup. Yüzde 47 oranında AKP’ye oy veriyorlar. Bugün yapılan araştırmalarda kararsız kitlenin de büyük oranını yine ev kadınları oluşturuyor. Ev kadınlarının oy kullanırken hangi duygularla hareket ettiklerini anlamaya çalışıyoruz.
 
GENÇLER: Özel olarak gençlere yönelik de bir çalışma yürütüyoruz. Araştırmalarda gençlerin MHP’ye ilgi duydukları görülüyor. Neden MHP’yi tercih ettiklerini analiz etmeye çalışıyoruz. Biz ne söylemeliyiz ki, onları kazanabiliriz, bunlara bakıyoruz. 
 
KÜRTLER: Üçüncü olarak Kürtlerin beklentilerini nasıl daha iyi algılayabiliriz, bunu da araştırıyoruz. Bu üç alanda yapacağımız saha çalışmalarını Mart ayı ortalarında bitirmeyi hedefliyoruz. Sonuçları ışığında CHP’nin iletişim stratejisi ortaya çıkacak.
 
YÜZDE 25: Türkiye’de şu anda yüzde 25 oranında kararsız seçmen bulunuyor. Bu seçmeni CHP’ye çekmenin ve oy oranını yükseltmenin çabası içindeyiz. Asıl hedefimiz oyumuzu 10 puan artırarak yüzde 35 bandına oturmak. Bu yüzde 10’luk kitleyi ve bunu kimden sağlayabiliriz? Asıl aradığımız soru bu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset