"TSK'daki intiharlar bulaşıcı"

 Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK’daki asker intiharlarıyla ilgili araştırmayı tamamladıklarını açıkladı. TBMM'de asker intiharlarıyla ilgili soruları yanıtlayan Yılmaz'ın açıklamaları özetle şöyle: * Yakında Meclis'e bilgi vereceğiz. Askerdeki inti

"TSK'daki intiharlar bulaşıcı"

 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK’daki asker intiharlarıyla ilgili araştırmayı tamamladıklarını açıkladı.
 
TBMM'de asker intiharlarıyla ilgili soruları yanıtlayan Yılmaz'ın açıklamaları özetle şöyle:
 
* Yakında Meclis'e bilgi vereceğiz. Askerdeki intiharların arttığı iddiası doğru değil. Sadece askerdeki fark; çok iyi tespit edilip üzerinde duruluyor. Toplumun içinde ne varsa askerin içinde de o var. Bir de üstüne askeri disiplin ekleniyor.
 
* GATA'dan psikiyatristlerin söylediği; intihar sari bir hastalık. Yani bulaşıcı. Birisi çatıya çıkınca, Meclis'te ağaca çıkınca arkasından olaylar devam ediyor. Toplumda ne kadar intihar oluyorsa, askerin içinde de olabiliyor. Rektör intihar etmedi mi?
 
* Askerde tüm intiharlar kayıt altında olduğu için dikkat çekiyor. Kadına şiddet olayında da benzer bir durum var. Belki geçmişe göre azalmış olabilir ama daha fazla haber oluyor, daha çokmuş gibi algılanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem