Ergenekon'da flaş gelişme!

2. Ergenekon Davası'nda Savcı, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un tutuklanmasını talep etti.

Ergenekon'da flaş gelişme!

İkinci ''Ergenekon'' davası kapsamında emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un tutuklanmasına karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan küçük salonda görülen ikinci ''Ergenekon'' davasının 148. duruşmasında, Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, dava kapsamında tutuksuz yargılanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un tutuklanmasını talep etti.

Tolon'un avukatlarından Köksal Bayraktar, savcının talebine uyulmamasını isterken, müvekkilinin, 3 yıldan beri tutuksuz yargılanmasına rağmen, adli kontrol talebine aykırı hareket etmediğini söyledi.

''Müvekkilim iyi bir aile babasıdır. Bir tutuklama olması durumunda aile hayatında derin yaralar açar'' diyen Bayraktar, tutuklamayla ilgili hiçbir sebebin olmadığını söyledi.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon da, mahkeme huzurunda 4 gün savcı ve hakimlerin sorduğu sorulara en açık şekilde cevap verdiğini aktararak, ''Hiçbir örgütün üyesi ve yöneticisi olmadım. Bütün duruşmalara geldim, kaçmadım, adli kontrol talebine aykırı hareket etmedim. Bu talebi hak etmediğimi düşünüyorum'' dedi.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Tolon'un 6 Şubat 2009 tarihinde tahliye edilmesinin ardından dava dosyasına Tolon ile alakalı olarak gelen yeni belge ve delillerin, kuvvetli suç şüphesi oluşturması ve delilleri karartma ihtimali bulunduğunu belirten Mahkeme Heyeti Başkanı Özese, bu nedenle Tolon'un tutuklanmasına karar verdiklerini açıkladı.

Kararın açıklanması ile birlikte izleyici bölümündeki Hurşit Tolon'un eşi Ayla Tolon'un ağladığı görüldü. Hurşit Tolon, kararın açıklanmasının ardından ailesi ve izleyici bölümündekilerle vedalaştı.

Silivri Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Tolon, hastanedeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Silivri Cezaevine getirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset