Erdoğan: La Galibe İllallah

Biz milletimizn hizmetkarı olarak buradayız. Milletimiz bize daha çok destek veriyor. Biz zafer sarhoşluğuna kapılmadık. Sorululuğumuzun daha da arttığını ifade ettik. Bir yıldır da başladığımız andaki heyecan ve coşku ile milletimiz, ülkemiz için hizmet

Erdoğan: La Galibe İllallah

Biz milletimizn hizmetkarı olarak buradayız. Milletimiz bize daha çok destek veriyor. Biz zafer sarhoşluğuna kapılmadık. Sorululuğumuzun daha da arttığını ifade ettik. Bir yıldır da başladığımız andaki heyecan ve coşku ile milletimiz, ülkemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz.

Biz her fırsatta kendisini hesaba çeken bir partiyiz. Yüzde 50'nin oyunu almış olsakta biz yüzde 100'ün iktidarı olacağımızı ifade ettik. Bize oy vermeyen yüzde 50'nin de savunucusuyuz. Hükümet olarak sadece bize oy veren yüzde 50'nin değil yüzde 100'ün emanetini omuzlarımızda taşıyoruz.

TÜRKİYE'NİN YAŞADIĞI SÜREÇ NORMALLEŞME SÜRECİDİR

Biz meseleye tahakküm meselesinden bakmıyoruz. 70 milyon beraberdir, birdir, kardeştir, Kanun önünde eşittir. Herkesin hayat tarzına temel hak ve hürriyetlerine saygı duyduk. 10 yıllar boyunca türkiye belli kesimlerin çoğunluğa hükmettiği dömnemlere şahit oldu. İnsanlara belirili bir hayat tarzı dayatıldı. En temel hakları ksıtlanmıştır. Milletin talepleri dfikkate alınmış, tepeden bakanalar millete dayatma içnde olmuştur. Onlarca yıldır milleter yaşam tarzı dayatanalr şimdi farklı yaşam tarzından rahatsız oluyorlar. Yıllardır dışlanan insanların eşit yurttaş haline gelmesini kimse farklı yere çekmesin. Bu bir normalleşme sürecidir.

TÜRKİYE MUHALEFETE HASRET

Türkiye iktidar karşısında güçlü bir muhalefete hasret. Cumhuriyetin ilk yılarınsa serbest cumhuriyet fırkası kurulduktan dsadece 27 gün sonra fırkanın başkanı Fethi bey İzmir'e bir ziyarette bulundu. O zaman Fethi beyi 10 binler karşılamıştı. Ama partinin kuruluşu üzerinden 3 ay geçtikten sonra parti kapatılmıştı.

Türk parasının üzerindeki Mustafa Kemalin resimlerini çıkarıp İnönü'nün resimlerini bastıran zihniyet kendi tahakkümünü uyguladı.

28 Şubat Türkiye'yi sadece rayından çıkarmış ama Türkiye yeniden rayına girmiştir. unutmayın dere yatağında akar. İstediğiniz kadar dere yatağını değiştirmeye çalışın. Eninde sonunda o dere önüne çıkan engelleri yıkıp aşar ve kendi yatağını bulur. Bu millet de önüne çekilen tüm setleri aşıp kendi değerlerini hakim kılmıştır.

Biz parlamentodaki diğer üç partiye rağmen biz demokrasi mücadelesi verdik. Biz demokrasi kampanyası yürütürken, onlar bizim kampanyaya karşı kampanya yürüttüler; ama ne oldu; benim milletim yüzde 58'le bizim kampanyaya destek verdi. 

12 HAZİRAN'DA MİLLET KAZANDI

Allah'ın izniyle Türkiye'de artık cuntalar darbeler dönemi tarihe karışmıştır. Ben inanıyorum ki artık bu millet Türkiye'nin rayınndan çıkartılmasına müsade etmeyecektir. Yeni neslin bu kazanımlara sahip çıkacağına yürekten inanıyorum. 12 Haziran'da bu millet kazandı.

ALLAH'TAN BAŞKA ZAFER SAHİBİ YOKTUR

Biz kekabbürden kaçınan bir partiyiz. Biz kibirden gururdan çok büyük bir hassasiyetle sakınan bir kadroyuz. İspanya'da gırnata şehrinde endülüs sultanlarını hizaya getiren o muhteşem ilkeyi aklımızdan çıkarmıyoruz. La Galibe İllallah. Allahtan başka zafer sahibi yoktur. Bu anlayış bu kültür bu hareketi çok farklı yerlere götürecektir.

BİZ KİMSEYE DAYATMIYORUZ

Milletimizin önüne seçme tercih etme hakkını koyduk. Biz kimseye İmam Hatipleri meslek liselerini dayatmıyoruz. 4+4+4 ile milletin önündeki yasakları kaldırdık. Biz kimler karşısında kibirleneceğimizi çok iyi bilenlerdeniz. Anlamsız yasak ve baskıları ortadan kaldıran bir kadroyuz. Biz seçmeli kuran dersini dayatmıyoruz. Tam tersine önü kapatılan bu tercihlerin önünü açıyoruz. 

YENİ EĞİTİM SİSTEMİ

Biz kimseye, meslek liselerini ya da imam hatipleri dayatmıyoruz. Hiçbir öğrenciye, hiçbir veliye, biz, seçmeli Kur'an dersini, Siyer dersini dayatmıyoruz. Tam tersine, biz, önü kapatılmış olan bu seçeneklerin önünü açıyoruz; milletimizin önüne, seçme özgürlüğünü, tercih özgürlüğünü koyuyoruz. Öğretimi Hükme bağlanmış dersler seçmeli ders olarak verilecek. Yeni ders çizelgesi yapıldı. 1. sınıftan 8. sınıfa kadar ders saatini azaltıyoruz.

4 4 4 Yasası''nı Anayasa Mahkemesi'ne götüren CHP'yi eleştirerek, ''Bu özgürlüğü alıp, hem de 2 kere Anayasa Mahkemesi'ne taşımak, dayatmacı, yasakçı, baskıcı, statükocu zihniyetin bir kez daha açığa çıkmasıdır. Yeni CHP diyorlar. Bunun neresi yeni? Olsa olsa, Doğan görünümlü Şahin olur''

Kürtçe seçmeli bir ders olarak alınabilecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset