CHP'den bir İhsanoğlu tepkisi daha!

CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, partisi tarafından çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun gösterilmesine sert tepki de bulunarak,"Ben Süheyl Batum olarak şunu söylüyorum. Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında hiç kimse, imzamı ve onayımı gör

CHP'den bir İhsanoğlu tepkisi daha!

CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, partisi tarafından çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun gösterilmesine sert tepki de bulunarak,"Ben Süheyl Batum olarak şunu söylüyorum. Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında hiç kimse, imzamı ve onayımı göremeyecek. Ben siyasal İslamcı birine imza ve destek vermem. Genel merkez yanlıştan dönsün. Bizi Ekmeleddin İhsanoğlu konusunda ikna etmeye çalışmasınlar" dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine CHP'nin ulusalcı miletvekillerinin karşı çıktığı yönündeki söylemin gerçeği yansıtmadığını belirten CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, "CHP milletvekillerinin tamamına yakını bu isme karşı çıktı. CHP'liler her zaman laikliği ve demokratik cumhuriyeti savunurlar. CHP'nin savunduğu modele Amerikalılar zaman içinde siyasal İslam modeli anlayışını getirmişlerdir. Bizim iki model içinde siyasal İslam modelini seçmemiz doğru olmaz. Yani, açıklanan çatı adayına CHP milletvekilleri karşı çıkıyor. Sadece ulusalcı CHP milletvekillerinin karşı çıktığı yanlıştır. Böyle bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Sadece ulusalcı milletvekilleri karşı çıkmadı. Mesela Hüseyin Aygün de karşı çıkıyor. Bu algı yaratmaya çalışanlara göre Aygün de mi ulusalcı oldu" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset