Başbakan Erdoğan: ULAN HEPİNİZ ORADAYDINIZ

Ak Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan Diyarbakır'daki sözlerini eleştiren CHP'ye ve MHP'ye yüklendi.Kürdistan kelimesinin ilk Meclis zabıtlarında olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "MHP ve CHP milletvekilleri gitsinler ilk meclis zabıtları

Başbakan Erdoğan: ULAN HEPİNİZ ORADAYDINIZ

Ak Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan Diyarbakır'daki sözlerini eleştiren CHP'ye ve MHP'ye yüklendi.

Kürdistan kelimesinin ilk Meclis zabıtlarında olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "MHP ve CHP milletvekilleri gitsinler ilk meclis zabıtlarını okusunlar. Bugün karşı çıktıklarını orada görecekler. Kürdistan kelimesini o meclis zabıtlarında görecekler.Osmanlı'ya gittikleri zaman doğu, güneydoğunun, Kürdistan eyaleti olduğunu görecekler. Doğu Karadeniz'in Laziztan eyaleti olduğunu görecekler." dedi.

Ahmet Kaya eleştirileri ile ilgili de konuşan Başbakan, "Gezi Parkı'nda saldıranlar kimlerse orada Ahmet Kaya'ya onlar saldırdı. O gün Ahmet Kaya'ya saldıran sanatçıların bir kısmı şimdi diyor ki ben tuvaletteydim biri diyor ben dışarıdaydım. Dürüst olun, dürüst. Ne olduğunuz meydanda. Ama bu milleti aldatamayacaksınız. Ulan hepiniz oradaydınız. Kamera kayıtlarında görüyoruz." dedi.

Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "Gündemimizde genel af diye bir şey kesinlikle yok" açıklaması yaptı.

İşte Başbakan'ın konuşmasından önemli satır başları;

Bugün itibari ile 11 yılımızı geride bırakmış 12. yıldan gün almış bulunmaktayız. Çok iş yaptık, çok eser ürettik ama yetmez. Türkiye için milletimiz için çok daha fazlasını yapacağız.

NEJAT UYGUR'UN VEFATI

Dün çok değerli tiyatro sanatçımızı kaybettik. Hayatı boyunca halkımızı güldürmek için çaba harcayan Uygur'un vefatı bizi derinden üzdü. Ailesine sevenlerine başsağlığı diliyorum.

"HERKES GÖZYAŞI DÖKTÜ AMA..."

2009 yılında bu kürsüden temennimizi iletmiştik. Anneler ağlamasın demiştik. Son 1 yıldır bu temennimiz karşılık bulmaya gözyaşları dinmeye başladı. Biz anneler babalar ağlamasın dedik ama Diyarbakır'da bunun bir istisnasını yaşadık. Annelerin, babaların, çocukların gözyaşları döktüğüne şahitlik ettik. Bu gözyaşları sevinç gözyaşlarıydı. Dün gazetelerde de gördünüz. Bismil'de bir genç bize ulaştı. 'Başbakan'ım ölmek istemiyoruz, barış istiyoruz' diye feryadını dile getirdi. Arkadaşlarımız aktardılar. Diyarbakır'da o meydanda, evlerde, kadınlar, erkekler seviçle ağlarken, 80 yaşında 90 yaşında dedeler nineler ellerini semaya açarak dua ettiler. O gün bu ülkenin her bir vatandaşı gözyaşı döküyordu.

Diyarbakır'da bölgenin tamamı için tarihi an yaşanırken birilerinin bu heyecanı paylaşamadıklarını gördük. Başta MHP olmak üzere bu iklimi hissedemediklerini gördük. Bizim tarihimiz MHP yöneticilerinin zannettikleri gibi köksüz tarih değildir.

Bizim için tarih Hz. Adem’in yeryüzüne indirilmesiyle başlamıştır. 1960’ta 1980’de değiştirilen yer isimlerini sanki bin yıllık bir uygulama gibi millete sunuyorlar. 80 yıllık andı sanki bin yıllıkmış gibi millete sunuyorlar. Bu milletin tarihi 12 Eylül 1980’de başlamadı. Bu milletin tarihi kalıplara sığmayacak kadar zengin renkli ve kucaklayıcı bir tarihtir.

Bu milletin tarihini Alpaslan’dan Fatih’e, Abdülhamit’ten Mustafa Kemal’e kadar sayılamayacak kahramanlar yazmıştır.

"İLK MECLİS ZABITLARINA BAKSINLAR"

MHP ve CHP milletvekilleri gitsinler ilk meclis zabıtlarını okusunlar. Bugün karşı çıktıklarını orada görecekler. Kürdistan kelimesini o meclis zabıtlarında görecekler. Aynısı İslam kavramını o zabıtlarda görecekler.  Anasır-ı İslam kavramını, o zabıtlarda görecekler. Osmanlı'ya gittikleri zaman doğu, güneydoğunun, Kürdistan eyaleti olduğunu görecekler. Doğu Karadeniz'in Laziztan eyaleti olduğunu görecekler. Bunlar bizim tarihimizin, bize devrettiği mirastır. Bunları görmemezlikten gelemezsiniz.

1. Dünya savaşı sonrasında ülkemizi işgal edenler uzaydan gelmedi. O zulmü iliklerine kadar en iyi hisseden belki de Gazi Mustafa Kemal’di. Onlarla büyük mücadele etti. 29 Ekim 1923’te aynı Mustafa Kemal bu devletlerle barışa dostluğa dayalı ilişkiler başlattı.

Diyor ki Gazi, “Milli hudutlar içinde yaşanan çeşitli İslam hususlar öz kardeşlerdir. Bizce kati olarak belirli olan bir şey varsa o da milli hudutlarımız içinde Türk, Kürt, Laz, Çerkez tüm İslami hususlar çıkar birliği içindedirler. Beraber çalışmaya karar vermişlerdir. Dindarca bir vahdet vardır.

"MUSTAFA KEMAL DE Mİ BÖLÜCÜYDÜ"

Biz bugün aynı arzuları dile getirdiğimizde itiraz ediyorlar, hop oturup hop kalkıyorlar. Bunlar milletin ruh köküyle temas kuramıyorlar. Daha işin başında Mustafa Kemal Irak ve Suriye halkları bizim kardeşimizdir diyor. Türkiye’nin yakın tarihi MHP ve CHP’nin çizdiği gibi bir tablo değildir. Bize ne diyorlar bölücü… Peki Mustafa Kemal de mi bölücüydü “Kürt damadımız var” diyen merhum Alpaslan Türkeş de mi bölücüydü. Devekuşu kafasını kuma gömer “dünya küçük” der. Kusura bakmasınlar bizim dünyamız küçük değil. Biz tüm komşularımızla tüm dünya ülkeleriyle hiç tereddüt etmeden irtibat kurarız. Türkiye’nin kazanacağı her meselede harekete geçeriz.

Bugüne kadar hangi yasak barışı sağlamıştır.B iz ne yaptıysak Türkiye'yi normalleştirmek için yapıyoruz. Kimsenin hakkını sınırlamıyoruz. Artık şundan kurtulalım. Biri türkü söyledi diye ülke bölünmez. Biri farklı kıyafet giydi diye ülke bölünmez. Bu ülke toprağa, birliğe, kardeşliğe pamuk ipliği ile bağlı değildir. Bu ülkenin kuzeyi, güneyi batısı köprü altında ensesine kurşun sıkılanları anlamaya çalışsın.

"HEPİNİZ ORADAYDINIZ"

Şivan Perver Diyarbakır'da valilikte odaya girdiğindeodadakiler heyecanlandı. Herkes ona bir sanatçı olarak, o gün vatanına dönmüş biri olarak bakıyordu. Ona vatandaşlığı alınmış misafir olarak bakıyoruz. Bunun bedelini ödemesi gerekenler var.

Aynısını Ahmet Kaya'ya yaptılar. Ödül töreninde ona saldırdılar. Kim saldırdı. Gezi Parkı'nda saldıranlar kimlerse orada Ahmet Kaya'ya onlar saldırdı. O gün Ahmet Kaya'ya saldıran sanatçıların bir kısmı şimdi diyor ki ben tuvaletteydim biri diyor ben dışarıdaydım. Dürüst olun, dürüst. Ne olduğunuz meydanda. Ama bu milleti aldatamayacaksınız. Ulan hepiniz oradaydınız. Kamera kayıtlarında görüyoruz. Yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor. Ne olduğunuz meydanda hepinizi görüyorum. Bu hissiyati anlamak empati kurmak zorundayız.

Kimsenin onurunun, kimliğinin yaralanmasına göz yummayız. CHP'nin MHP'nin ve BDP'nin kendilerini ismen anmayacağın ama onların sorumlu dil ve üslupları var. Tarihi an için yapılan yorumlara cevap vermeyeceğim.

Onlar yalanı, iftirayı benimserken biz somut eserler ortaya koyduk. Özellikle CHP ve MHP ülkenin itibarını milletinin onurunu zedelerken biz paramızın, pasaportumuzun değerini arttıranlardan olduk. Türkiye 3 kat büyümüş Türkiye'dir.

"ALİ RIZA BEY’İN EVİNİ BULDUK"

Tika görevlileri gittiler Türkmenistan’ın Merv şehrinde Sultan Alpaslan’ın türbesini buldular şimdi restore ediyoruz. Makedonya’da Türkçe eğitim veren ilkokulu Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu olarak açtık. Tacikistan’da okul açtık. Sudan’da 5 bin metrekare alanda Sudan Türk mesleki eğitim merkezini Tika eliyle faaliyete açtık. Yurt dışında da çalışmalar devam ediyor. Makedonya’da Kocacık köyüne gittik CHP’ye MHP’ye sorun bilmezler. Kocacık köyü Gazi Mustafa Kemal’in babasının doğduğu büyüdüğü köydür. Ali Rıza Bey’in evini bulduk restore ettik. Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Biz bunlarla anılacağız.

"MUSTAFA KEMAL’İN FOTOĞRAFLARINI KALDIRDILAR"

CHP MHP burada ant okurken biz Manastır’a gittik Mustafa Kemal’in okuduğu askeri idadinin restorasyonunu yaptık. Biz bunları yapıyoruz ama Türkiye’de medyanın amiraliyiz diyenler bunları görmüyor. Bunları görün. Paraların üzerinden, posta pullarının üzerinden, sınıflardan Mustafa Kemal’in fotoğraflarını kaldırdılar İnönü’nün resimlerini koydular bunları CHP yaptı CHP.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset