Bahçeli'den bedelliye koşullu evet

AK Parti hükümetinin Genelkurmay Başkanlığı'yla 'bedelli askerlik' konusunda anlaşmaya başladığı iddiası Türkiye'nin gündeme bomba gibi düştü.Bedelli askerlik için hazır kıta bekleyen gençleriİlgilendirecek karara, MHP Lideri Devlet Bahçeli de kapıyı aral

Bahçeli'den bedelliye koşullu evet

AK Parti hükümetinin Genelkurmay Başkanlığı'yla 'bedelli askerlik' konusunda anlaşmaya başladığı iddiası Türkiye'nin gündeme bomba gibi düştü.

Bedelli askerlik için hazır kıta bekleyen gençleri

İlgilendirecek karara, MHP Lideri Devlet Bahçeli de kapıyı araladı. Bahçeli, bedelli kararının belirli kıstaslar dahilinde karşılanması gerektiğini vurguladı.

MHP lideri, "bedelli askerlik" ile ilgili kararını Twitter'da değerlendirdi. Bahçeli, askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili beklentilerin de artmasına dikkat çekti.

Artan isteklere karşı duyarsız kalmasının söz konusu olmadığını belirten Bahçeli, "Ancak bedelli askerlikle ilgili artan taleplerin belirli kıstaslar dahilinde karşılanması vatan hizmetine halel getirmemelidir. Öncelikle Anayasa'daki eşitlik ilkesi zedelenmemeli. Öte yandan kamu vicdanı da sarsılmamalı. Ayrıca yapılacak düzenlemeler şehit ailelerimizi, gazilerimizi, terörle mücadele eden kahraman Mehmetçikleri rahatsız etmemeli" diye fikirlerini aktardı.

Bahçeli hükümetin TSK'nın görüşünü ve ihtiyaçlarını ihtiva eden çözüm iradesini Meclis'e getirmesi halinde konuya ilgisiz kalmayacaklarını da sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset