3,5 teröriste ülkeyi teslim etmeyiz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin Bursa İl Kongresi'nde konuşma yaptı.İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:"TERÖR ÖRGÜTÜ SİLAH BIRAKIRSA OPERASYONLAR SONA ERER"Silah bırakıldığıanda güvenlik güçlerimiz operasyonlardan va

3,5 teröriste ülkeyi teslim etmeyiz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin Bursa İl Kongresi'nde konuşma yaptı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"TERÖR ÖRGÜTÜ SİLAH BIRAKIRSA OPERASYONLAR SONA ERER"

Silah bırakıldığıanda güvenlik güçlerimiz operasyonlardan vazgeçer. Güvenlik güçlerimizin operasyon diye bir derdi yok. Onların birinci görevi milletin mal ve can güvenliğini sağlamak, ülkenin sınırlarını korumaktır.

Şiddet bölgede yoksulluğu ve işsizliği körükledi. Biz 9,5 yıldır bu terörle kararlı bir şeilde mücadele ettik. Bir yanda da şiddetin esir aldığı bölgede yatırımlara öncelik verdik. Bölgede terör nedeniyle özel şirket yatırımı yok. Ama terör bittiği anda özel şirket de buralarda hemen yatırımlara başlayacak. Bakın biz Hakkari'de havalimanı temeli attık, halkı göndemediler temel törenine, engellemeye çalıştılar. Batman, Iğdır... Firmaların dozerlerini yakıyorlar, yol gelmesin istiyorlar. Ama çalışmalarımız devam ediyor çünkü biz üç buçuk teröriste bu ülkeyi teslim etmeyiz. Bu onurlu mücadele devam edecek. 75 milyon vatan evladı da bu ülkenin neresine giderse gitsin eşit muamele görecek. Bu ülkede ayrım görmeyecek.

 

"BİZ BU SORUNU ÇÖZECEĞİMİZE DAİR MİLLETİMİZE SÖZ VERDİK"

Biz 75 milyona bu sorunu çözeceğimize dair söz verdik. Biz aramızda ayrımcılık olmayacak sözünü partimizin kurulduğu gün verdik. Dikkat ederseniz diğerlerinde bu ayrımcılık var. Kimisi etnik yapıyor bu işi kimisi bölgesel. İşte bu yüzden Türkiye'deki her iki seçmenden birinin oyu AK Parti'ye geliyor.

Biz etnik, dini ve bölgesel ayrımcılık yapmadık, yapmayacağız. Bizim için 780 bin kilometre kare tek bir vatan toprağıdır. Vakıf mallarını ve arazilerini sahipleri olan azınlıklara vermeye başladık. Fakat başka ülkelerdeki vatandaşlarımıza bu tür haklar verilmiyor.

 

"SİVİL DEMOKRATİK BİR ANAYASA İLE BU SÜREÇ KALICI HALE GELECEK"

Attığımız adım ne? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı üst kimliği.

Milli birlik ve beraberlik peojemize milletim hayır deseydi seçimde her iki oyun biri bize gelmezdi. Benim milletim projelerimize hayır deseydi referandumda yüzde 58 ile evet demezdi. O gün, referandumda milleti kandırıyorsunuz diyenler bugün 12 Eylül davasına müdahil oluyorlar.

Bu süreçte bakıyorsunuz CHP'nin duruşları sadece BDP'nin işine yarıyor. Biz bu politikalarla BDP'yi de esaretten kurtarmak istiyoruz. Bakın operasyonlar sadece teröristlerin silah bırakmasıyla olur. Operasyonların durması terör örgütünün silah bırakmasıyla olur. Sivil, demokratik bir anayasa ile bu süreç kalıcı hale gelecek.

 

Gelin bu süreci anayasa süreciyle de taçlandıralım. Bu süreçte, yeni anayasa masasından kalkan taraf AK Parti olmayacak. Biz her zaman uzlaşmacı olduk. Bu böyle bilinsin.

 

BAŞBAKAN ÜÇÜNCÜ DÖNEMİN SONUNDA NE YAPACAK?

Nediyolardı? Bizim hükümeti ilk kurduğumuz günden beri, heyecanımızı yitireceğimizi, iktidarın bizi yozlaştıracağını söylediler. AK Parti'nin nasıl bir parti olduğunu görmeyenler, bizi diğerlerine benzetmek gibi bir gafletin içine düştüler. Biz millete hizmeti ibadet olarak gören bir partiyiz.

 

Biz partimizi kurarken, bir milletvekili üç dönem üst üste seçilebilir dedik. Birileri bana soruyor, peki senin üçüncü dönemin. Şimdi bazıları diyor ki 'Sayın Başbakan senin şimdi üçüncü dönem, sen şimdi gidersen ne olacak?' Cevabı hazır. Biz fani miyiz? Faniyiz. Her an ölmek bizim için hak mıdır? Haktır. Öldüğümüz anda AK Parti'nin yöneticileri, delegasyonu ne yapacaksa, onu yapacağız. Bunun cevabı bu.

 

Biz ilkeler üzerine inşa edilen bir partiyiz. Bu böyle bilinsin. Bakın her sene yenileniyoruz. Geçen sene 160 arkadaşımız değişti. Mesele ne biliyor musunuz, ilkeler. Milletvekili adayı olmadığı zaman Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç evine çekilip yatacak mı? Partimiz bize ne görev verirse onu yapacağız. Neden mi? Çünkü biz bu ülkede bir devrimin öncüleriyiz.

 

"BİZİ YOLSUZLUKLA SUÇLAYAN CHP'YE ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN 3,5 TRİLYON CEZA GELDİ"

Bizi yolsuzlukla itham edenler Anayasa Mahkemesinde ve ayrı olarak kendi arkadaşları tarafından yolsuzlukla itham ediliyor. Anayasa Mahkemesi daha geçenlerde 3,5 trilyon ceza verdi. Kılıçdaroğlu önce sen kendi içine bak. Sen zaten SSK'yı da batırdın. Seni görevden aldılar, 28 Şubatçılar seni yeniden göreve getirdi. Bunu iyi bilsin milletim.

 

Geçenlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, kendi partisinin baskılarından yolsuzluklardan şikayet ediyor. Ondan sonrada çıkıyorlar utanmadan sıkılmadan AK Parti'yi yolsuzlukla itham ediyorlar.

 

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEKİ 'TİYATRO' KRİZİ

Yeri geldiği zaman bunlar sanat, kültür derler. Nerde? Gidin bakın Kadıköye bir kongre merkezi yok. Çünkü bu işlerle uğraşmıyorlar.

 

Geri adımda atmayacağız ideolojik davrananlara karşı. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin kararı doğrudur. Bu kararlarının da arkasındayız.

 

BDP'Lİ VEKİLİN VAN'DA DOKTORU DARP ETMESİ...

Van'da vuku bulan, hem de isminin önünde milletvekili sıfatı bulunan bir şahsın, doktora ve başhekime yönelik darp girişimi de en az Gaziantep'teki olay kadar menfurdur. En az o cinayet kadar insanlık dışıdır. BDP'li bu milletvekilinin doktorumuza ve başhekimimize yönelik saldırısını da lanetliyorum, şiddetle kınıyorum.

 

BURSA'YA HIZLI TREN MÜJDESİ

Eskişehir ve Konya'dan sonra Bursa ile Bilecik arasına hızlı tren yapıyoruz. Bursa, Ankara, İstanbul, Eskişehir ve Konya ile bağlanacak. Uludağ'ı dünyanın cazibe merkezi haline getireceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset