Çanakkale'de korkutan deprem!

Çanakkale'de deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden hissedildi.

Çanakkale'de korkutan deprem!

Çanakkale'nin Biga ilçesinin merkez üssü olan Çanakkale'de, 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Saat 16.09 sıralarında kaydedilen sarsıntı, İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de hissedilmesine neden oldu. AFAD tarafından yapılan açıklamada, depremin yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi.

Depremin hissedildiği bölgelerde vatandaşlar kısa süreliğine tedirginlik yaşasa da, şu ana kadar herhangi bir zararın meydana gelmediği haberleri yatıştırıcı oldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın depremle ilgili yaptığı açıklamada, AFAD ve ilgili kurumların ekiplerinin hızla saha taramalarına başladıklarını ve şu an itibariyle olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını ifade etti.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çanakkale Biga'da meydana gelen depremde ekiplerimiz derhal harekete geçmiş, ilk incelemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır. Vatandaşlarımızın panik yapmamasını, resmi açıklamaları takip etmelerini rica ediyoruz." dedi.

Çanakkale ve çevre illerdeki vatandaşlar, depremin ardından herhangi bir hasarın olup olmadığını kontrol ederken, AFAD ve diğer ilgili kurumlar da olası artçı sarsıntılara karşı tedbirlerini sürdürüyor. Şu ana kadar alınan raporlar ve yapılan değerlendirmeler, herhangi bir can veya mal kaybının olmadığını gösteriyor.

Yetkililer, vatandaşları olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor ve her türlü acil durum için hazırlıklı olmalarını tavsiye ediyor.

Çanakkale'de korkutan deprem!

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler