Bugün 14 Mart tıp bayramı

Bugün tüm sağlıkçıların, doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarının günü. Her yıl Mart ayının 14. günü ülkemizde Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. Tıp Bayramı’nda sağlıkçıların sorunları tartışılmakta, tıp bilimine katkısı olanlar ödüllendirilmektedir.Bizd

Bugün 14 Mart tıp bayramı

Bugün tüm sağlıkçıların, doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarının günü. Her yıl Mart ayının 14. günü ülkemizde Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. Tıp Bayramı’nda sağlıkçıların sorunları tartışılmakta, tıp bilimine katkısı olanlar ödüllendirilmektedir.

Bizde Haber61.net ailesi olarak bütün sağlık çalışanlarının bayramını kutluyoruz.

TIP BAYRAMI ÜLKEMİZDE NASIL BAŞLADI?

14 Mart tarihi aslında ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcıdır. En yenilikçi Osmanlı padişahlarından biri olan II. Mahmut döneminde, ilk cerrahhane olan Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’nin açıldığı tarih olan 14 Mart (1827) Türkiye’de modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilmektedir.

Okulun kuruluş günü olan 14 mart, 1919 yılından beri de Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. Ancak ilk kutlanmaya başlaması bir bayramdan ziyade tepki niteliğinde olmuştur. Zira İstanbul’un itilaf devletleri tarafından işgal altında olduğu o dönemde 14 mart 1919′da tıp öğrencileri ve tıp doktorlarının İstanbul’un işgalini protesto niteliği taşıyan hareketiyle, o günden itibaren her yılın 14 mart’ı Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık