Botoks tedavisi

Botoks (Botox) Nedir ?Clostridium botulinum isimli bakteriden elde edilen Botulinum toxin isimli proteine botoks (botox) adı verilmektedir.Botoksun tıpta oldukça yaygın bir kullanım alanı bulunmaktadır. Plastik cerrahi, estetik ve kozmetik alanlarında bot

Botoks tedavisi

Botoks (Botox) Nedir ?

Clostridium botulinum isimli bakteriden elde edilen Botulinum toxin isimli proteine botoks (botox) adı verilmektedir.

Botoksun tıpta oldukça yaygın bir kullanım alanı bulunmaktadır. Plastik cerrahi, estetik ve kozmetik alanlarında botoks kullanımı ise 2000’li yılların başından itibaren yaygınlaşmaya başlamıştır.

Botoks (Botox) Tedavisi Nedir ?

Vücutta, yaşlanmanın etkileri, güneş ışınlarının olumsuz etkileri, sigara ve alkol kullanımı, stresli yaşam tarzı, hava kirliliği gibi pek çok unsur ciltte hücre düzeyinde bulunan serbest radikallerin daha fazla üretilmesini sağlayarak, kırışıklık ve çizgilenme ve sarkma durumlarını meydana getirmekte ya da ciltte mevcut durumda olan bu etkenlerin ilerlemesinin hızlanmasına neden olmaktadır.

Yukarıda bahsedilen durumların düzeltilmesine yönelik olarak uygulanan botox tedavisinde, hastanın yüzünde hedeflenen bölgedeki kas içerisine botulinum toxin maddesinin enjekte edilmesi ile bölgedeki kaslarda kasılma işlemini sağlayan kas sinirlerinin geçici bir şekilde etkisiz hale getirir ve bu sayede kaslardaki istemsiz kasılmalar ile aşırı orandaki kasılmalar engellenmiş olur.  Bu durum ise hedef bölgedeki cilt tabakasının kısa bir süre içerisinde gergin ve sıkı bir bir görünüme kavuşmasına neden olur. Bahse konu olan bu uygulama botoks tedavisi olarak nitelendirilmektedir.

Botoks Nasıl Uygulanır ?

Botoks uygulaması son derece ince bir uca sahip özel iğneler vasıtası ile uygulama yapılacak olan bölgeye bir çok farklı noktadan bololinum toksin maddesinin enjekte edilmesi ile gerçekleştirilir.

Botoks Hangi Bölgelere Uygulanır ?

Botoks tedavisinin en sık olarak uygulandığı bölgeler; alın, kaş araları ve çevreleri, gözlerin çevresinde bulunan çizgiler, ağız ve çene çevresindeki kırışıklık ve çizgiler ve boyun bölgesindeki çizgilerdir.

Botoks Tedavisi Kimlere Uygulanabilir ?

 Botoks tedavisi uzman hekimin kontrolü ve gözetiminde 18 yaş ile70 yaş arasındaki tüm hastalara uygulanabilen bir cilt sıkılaştırma ve germe yöntemidir.

Etiketler : Botoks Anadolu Yakası

Botoks Etkisi ve Kalıcılığı Ne Kadar Sürer ?

Botoksun ciltteki etkisi ortalama 6 ile 8 ay arasındadır.

Botoks Uygulaması Güvenli midir ?

Botox uygulaması konusunda uzman ve profesyonel kişilerce, bu işlem için uygun kliniklerde yapıldığı sürece güvenli etkili bir cilt gençleştirme uygulamasıdır.

Botokx tedavisi ile cilt sıkılaştırma, germe ve gençleştirme uygulaması 2002 yılında Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA tarafından da onaylanmıştır.

Botoks Fiyatları Nasıldır ?

Botox işleminin maliyeti, yapılacağı alana ve alanın genişliğine göre değişmektedir. Botoks hakkında daha detaylı bilgi almak ve fiyatlarını öğrenmek için uzman hekiminize danışınız.

Detaylı Bilgi İçin : www.euroderm.net

           

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler