10 yıllık doktor lise mezunu çıktı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesindeki sağlık ocağında görev yapan ve 10 yıl önce düzenlediği sahte belgelerle doktorluk yaptığı belirlenen Z.B.K tutuklandı.Edinilen bilgiye göre, Z.B.K (36) Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun o

10 yıllık doktor lise mezunu çıktı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesindeki sağlık ocağında görev yapan ve 10 yıl önce düzenlediği sahte belgelerle doktorluk yaptığı belirlenen Z.B.K tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Z.B.K (36) Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduğuna dair hazırladığı sahte belgelerle, ilk olarak Gaziantep Kömürler Şatır Höyük Sağlık Ocağı'nda, daha sonra da Küçükkuyu Sağlık Ocağı'nda 10 yıl doktor olarak görev yaptı.

Sağlık Bakanlığı'nın yurt genelindeki hastane ve sağlık ocaklarında görev yapan hekimlerin bilgilerine yönelik yaptığı sistem taraması sırasında, Z.B.K'nın tıp fakültesi diplomasını inceleyen yetkililer, söz konusu belgenin sahte olduğunu belirledi.

Ankara'da gözaltına alındıktan sonra lise mezunu olduğu anlaşılan "sahte kadın doktor" çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

BELDE HALKI ŞAŞKIN
Öte yandan, Küçükkuyu Sağlık Ocağı'nın hizmetlerinden yararlanan belde halkı ise 4.5 yıl boyunca sahte doktora muayene olmanın şaşkınlığını yaşıyor.

Belde sakinlerinden Çetin Elmas, bir kaç kez rahatsızlandığında Z.B.K'ya muayene olduğunu, kendisine tedavi amacıyla ilaç yazdığı, olay karşısında ise tüm belde halkı gibi çok şaşırdığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler