Belediye otoparkları geri alıyor

 Trabzon Belediyesi şehir içinde bulunan ve kendisine ait olan otoparkların sözleşme sürelerinin bitmesinin ardından işletim hakkını almayı sürdürüyor.      Yenimahalle Numune Hastanesinin arkasında bulunan otopark ile Taksim yokuşunda bulunan otoparkları

Belediye otoparkları geri alıyor

 Trabzon Belediyesi şehir içinde bulunan ve kendisine ait olan otoparkların sözleşme sürelerinin bitmesinin ardından işletim hakkını almayı sürdürüyor.
     Yenimahalle Numune Hastanesinin arkasında bulunan otopark ile Taksim yokuşunda bulunan otoparkları işletmeye başlayan Trabzon Belediyesi şimdi de meydan bölgesinde bulunan bazı otoparkların işletim haklarını alıyor.

     Trabzon Belediyesi'nin otoparkları belediye bünyesine katmasına sıcak bakmayan bazı otopark sahipleri ise haklarını hukuki yollardan arayacaklarını ifade etti.

     Otopark işletmecisi Fevzi Kara, yaptığı açıklamada, Trabzon'da belediyeye ait 8 otopark bulunduğunu ifade ederek, ''Belediyeden 2 ay önce tebligat aldık ve bizim iş yerlerimizi geri alınacağı söylendi. Biz buraya 18 yıl önce ihaleyle geldik ve bu zamana kadar belediyeye karşı maddi ve manevi sorumluluklarımızı yerine getirdik. Bizim yatığımız iş sadece iş değil Trabzon'a hizmettir biz bu gözle bakıyoruz. Burası açıldığında 4 yıl hiç iş yapamadık fakat biz hiç kiramızı ödemeyi aksatmadık. Bu müesseseden 50 yakın kişi ekmek yiyor. Trabzon Belediyesi buradaki insanların işsiz kalmasına nasıl razı gelecek. Biz Trabzon Belediyesinden anlaşmaktan yanayız. Hakkımızı hukukta aramak istemiyoruz. Başkan bizi çok üzdü. Kararını bir daha gözden geçirmesini istiyoruz. Bir sonuç alamazsak hukuka baş vurmaktan başka çaremiz yok'' dedi.

     Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise belediyeye ait olan tüm otoparkların kullanımını almakta kararlı olduklarını ifade ederek, ''Biz halkın otoparkı daha fazla kullanmasını istiyoruz. Otoparka gitmemek için vatandaşlar araçlarını ara yollara çekiyor. Fiyatları yüksek buluyorlar. Şimdi biz fiyatları uygun bir seviyeye çekiyoruz. İlk 20 dakika içinde otoparklar ücretsiz olacak. Ondan sonraki süreçte ilk bir saat 2 lira, ikinci saat 3 lira, üçüncü saat 4 lira olacak'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel