Forum Trabzon'da sona gelindi

Trabzon'da bir buçuk yıl önce yapımına başlanan Forum Trabzon Alışveriş Merkezi, Mayıs ayında teslim edilecek.

Forum Trabzon'da sona gelindi

Trabzon'da bir buçuk yıl önce yapımına başlanan Forum Trabzon Alışveriş Merkezi, Mayıs ayında teslim edilecek. Nata İnşaat tarafından yapılan Forum Trabzon Alışveriş Merkezi'nin ne aşamada olduğunu aktaran Nata İnşaat'ın sahibi, Belediye Meclis Üyesi Tufan Aydoğan, Forum Trabzon'un bir yaşam merkezi halinde olduğunu ve bölgeye hitap edeceğini söyledi.

Trabzon'un ve Karadeniz Bölgesi'nin simgelerini üzerinde taşıyan bir merkez inşa ettiğini söyleyerek, Forum Trabzon'un sembolü deniz feneri.  Çatısı deniz dalgaları gibi yapılmış. Rengi deniz mavisi. Gümüşhane'de çıkan bir taşla dış kaplamasını yaptık. Yöresel özellikleri taşıyan klasik bir mimari. İçerisinde 160 adet mağazası var, hipermarket ve çok salonlu sinema gibi ana birimleriyle, kent merkezsinden, yakın çevre ilçeler ve ilin hakim tüm bölgelerinden birçok ziyaretçi çekmesi neredeyse garanti edilmiştir.

Herşeyden önemlisi 3000 araçlık otoparkı var. Bu tür alışveriş merkezlerinde otopark çok önemlidir dedi.

Meydan'daki yoğunluğu azaltacak ve şehri tek merkezlilikten kurtaracak bir merkez yapıldığını dile getiren Aydoğan, insan ve trafik yoğunluğu böylece doğuya doğru yönlenecek ve bir rahatlama meydana gelecek. Ama bu alışveriş merkezi Hopa'dan Erzurum'a ve Ordu'ya kadar hitap edecek. Karadeniz Sahil Yolu da bu anlamda büyük önem taşıyor dedi.

TRABZON ESNAFI OLUMSUZ ETKİLEBİLİR, ESNAF MAĞAZALARINI DAHA CAZİBELİ HALE GETİRMELİ

Trabzon esnafının bir anlamda alışveriş merkezinden dolayı olumsuz etkileneceğini ifade eden Aydoğan, Meydandaki esnaf mağazalarını daha cazibeli hale getirmelidir. Burada üniversiteden beklenen gelirin düşme ihmali var. Bu etkileşimi azaltmaları için ürettikleri ürünlerin fiyatlarını biraz düşürecekler. Dükkanlarının dekorasyonlarını yenileyecekler. Uzunsokağın trafiğe kapatılması esnaf için büyük bir şanstır. Belediye'den talep etsinler, sokakları kiralayarak, yemek içmek için sokağa masa kurmayı denesinler. Uzunsokak üstü açık bir alışveriş merkezine dönüştü. Bu mantaliteyle bakarsalar, olumsuz etkilenmezler dedi.

Tufan Aydoğan, Forum Trabzon'un Haziran ayında açılışının yapılacağını belirterek, merkezin Trabzon'a çok şey kazandıracağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel