İbrahim Sağlam Haber61'de

Yeni yayın dönemine giren Haber61 yazar kadrosunu da güçlendirmeye devam ediyor.Birçok isimle kadrosunu güçlendiren sitenize son olarak İbrahim Sağlam'da katıldı.Sağlam bundan sonra köşe yazılarıyla Haber61.net'te sizlerle buluşacak.İbrahim Sağlam kimdir?

İbrahim Sağlam Haber61'de

Yeni yayın dönemine giren Haber61 yazar kadrosunu da güçlendirmeye devam ediyor.

Birçok isimle kadrosunu güçlendiren sitenize son olarak İbrahim Sağlam'da katıldı.

Sağlam bundan sonra köşe yazılarıyla Haber61.net'te sizlerle buluşacak.

İbrahim Sağlam kimdir?

28 Aralık 1958’de Trabzon’da doğdu. Sırasıyla Trabzon Gülbaharhatun İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve Trabzon Lisesi ve 1980 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1992 yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İş idaresi Bölümünü, 1998 yılında yine aynı üniversitenin AÖF Sosyal Bilimler Bölümünü, 2001 yılında yine AÖF Mahalli İdareler Bölümünü ve 2004 yılında da aynı üniversitenin Halkla İlişkiler Bölümünü bitirdi. 1980 yılından beri serbest mühendislik ve müteahhitlik yapan Sağlam, çok sayıda resmi ve özel mesleki projelere müelliflik ve teknik sorumluluk yaptı. Isıtma-soğutma, Sıhhi Tesisat, Kalorifer Tesisatı, LPG, Doğalgaz Tesisatı, Asansör Avan Proje gibi mesleki birçok alanda Uzman Mühendis Yetki Belgesine sahip olup  Meslek örgütü Makina Mühendisleri Odasında İl Temsilci vekilliği, İl Temsilciliği, Bölge Temsilciliği, Yönetim Kurulu üyeliği, Oda Yayın Organı Makina  Dergisi yazı işleri müdürlüğü yaptı.

Yazı ve şiir hayatına ortaokul yıllarında başlayan İbrahim SAĞLAM bir süre okul gazetesi yöneticiliği yaptı. Aynı yıllarda Trabzon Merkez Geçit Köyünde ilk defa bir duvar gazetesi çalışması başlattı. Sonraki yıllarda çok sayıda dergi ve gazete de yazıları ve şiirleri yayınlandı. Trabzon’da önce Kuzey Haber Gazetesinde köşe yazarlığına başladı. Bir süre sonra Karadeniz Gazetesine geçti. Köşe yazarlığını o günden bugüne aralıksız ve halen aynı gazete de sürdürmektedir. Sağlam 1992 yılında kurulan Karadeniz Yazarlar Birliğinde kuruluşundan itibaren Genel Muhasiplik, Genel Başkan Yardımcılığı, Genel Başkanlık ve Yazarlar Meclisi Başkanlığı yaptı. Yunus İlim, Kültür, Sanat ve Çevre Dergisinin önceleri koordinatörü olan Sağlam halen bu derginin sahibi ve yazı işleri müdürüdür.

İki dönem Trabzon Belediye Meclis Üyesi olan Sağlam, Trabzon Belediye Meclis Başkan Vekilliği, Dış İlişkiler, Tanjant Yolu Komisyon Başkanlığı, Bayındırlık Komisyon ve Encümen Üyeliği yaptı. Halen Trabzon Belediyesi Kültür Araştırma Kurulunun üyesidir.

İbrahim SAĞLAM yurtdışına yaptığı resmi ve özel gezilerden ÇİN Halk Cumhuriyeti, Macaristan, Almanya, Hollanda ve Fransa ile ilgili yazı dizilerini köşe yazarlığı yaptığı Karadeniz Gazetesinde yayınladı. Çin’le ilgili fotoğrafların yer aldığı SARI DENİZ’ DEN KARADENİZ’ E adlı fotoğraf sergisi açtı. “Niçin Yapı Denetimi; Geçmişten Günümüze Trabzon’da İmar ve Planlama” adlı araştırma , inceleme yazı dizilerini yine aynı gazetede yayınladı.

İbrahim SAĞLAM kuruluşunda Trabzon’ da 12. üyesi olduğu Adalet ve Kalkınma Partisinde 4 yıl İl Halkla İlişkiler Başkanlığı-İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 22 Temmuz 2007 seçimleri için görevinden istifa ederek Milletvekili Aday Adayı oldu.

Sağlam 9 yıl Türkiye Yazarlar Birliği Şube Başkanlığı, 3 yıl Trabzon Yazarlar Birliği Başkanlığı yaptı. SAĞLAM kısa adı İLESAM olan İlim Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliğinin asıl üyesidir. Evli ve iki çocuk babası olan Sağlam İngilizce bilmektedir.         

ESERLERİ; 1- Karadeniz’de On Yıl Makaleler); 2- Ak Sakalın Hatırımda (Şiirler); 3- Dönemeç ( Şiirler) ; 4- Uçmayan Yol Tanjant( Araştırma-İnceleme);  5- Üç Dost Kalem (Makaleler) ; 6- Trabzon’ un Kardeşleri    ( Araştırma);    7- Hayatın İçinden (Anekdotlar), 8- Kara Işık (Şiirler), 9- Yavuz Selim Bulvarı (Araştırma-inceleme)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Medya