GİB Trafik Cezası Ödeme Sayfası

Gelir İdaresi Başkanlığı trafik alanında da sunduğu hizmetler sayesinde kişilerin işlerini kolaylaştırmaktadır. GİB trafik cezası ödeme sayfası sayesinde kişiler mevcut cezalarını internet üzerinden ödeyebilmektedir. Sunulan hizmetlerden yararlanılması ad

GİB Trafik Cezası Ödeme Sayfası

Gelir İdaresi Başkanlığı trafik alanında da sunduğu hizmetler sayesinde kişilerin işlerini kolaylaştırmaktadır.

GİB trafik cezası ödeme sayfası sayesinde kişiler mevcut cezalarını internet üzerinden ödeyebilmektedir. Sunulan hizmetlerden yararlanılması adına kişilerin trafik cezası ödeme sayfasına erişim sağlaması yeterli olacaktır. Fakat ilgili sayfaya geçiş için ilk olarak GİB üzerinden trafik cezası sorgulama yapılması gerekir.

GİB trafik cezası sorgulama için ana menüdeki motorlu taşıtlar vergisi seçilmelidir. Seçim sonrasında kişilerin bilgilerine erişim sağlanması için özel bir form açılacaktır. Bu formun doldurulması sonrasında ise araç detay bilgileri ile işlem yapılabilecek bir menü açılacaktır. Menüden trafik cezası sorgulama bağlantısına tıklandığında kişilerin tüm trafik cezaları ekranda yayınlanacaktır. Bu bölümde yapılan incelemeler sonrasında GİB trafik cezası ödeme sayfasına geçiş yapılabilir.

Trafik cezası ödeme sayfasında kişilerin ödemek istediği cezalar için tahsil işlemleri yapılır. Ödeme konusunda ise sadece kredi kartı kabul edilmektedir. Kişilerin trafik cezası ödeme için kart bilgilerini girdikten sonra tamam butonuna tıklaması ile birlikte kart üzerinden ceza tahsil edilecektir. Belirtildiği gibi işlemlerin yapılması halinde çok kısa bir süre içerisinde GİB trafik cezası ödeme sayfası aracılığı ile cezalar ödenecektir. Bu açıdan kişiler kolay bir şekilde ve aynı zamanda resmi olarak trafik cezası ödeme işlemlerini yapabilmektir. Sitede aynı zamanda beyanlı trafik cezası ödeme avantajı dahi bulunmaktadır. Üstelik yapılan ödemelerde hizmetler ücretsiz olduğu gibi ek ücretler de alınmamaktadır. Bu bakımdan tüm araç sürücüleri trafik cezası ödeme işlemlerini online yapabilir durumdadır. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya