Mandıralı: Yöneticilik böyle yapılmaz

Trabzonspor'un 'bombacı' lakaplı efsane golcüsü ve eski teknik direktörü Hami Mandıralı, takımdan gönderilmesine kentin sessiz kalınmasının üzüntüsünü hala yaşadığını söyledi, "Trabzonspor'un bana verdiği kimlikle yaşıyorum. Kazandıklarımı Trabzonspor say

Mandıralı: Yöneticilik böyle yapılmaz

Trabzonspor'un 'bombacı' lakaplı efsane golcüsü ve eski teknik direktörü Hami Mandıralı, takımdan gönderilmesine kentin sessiz kalınmasının üzüntüsünü hala yaşadığını söyledi, "Trabzonspor'un bana verdiği kimlikle yaşıyorum. Kazandıklarımı Trabzonspor sayesinde kazandım. Görevde olsam da, olmasam da Trabzonspor'u konuşacağım" dedi.

Trabzonspor tarihinin en fazla gol atan oyuncusu unvanına sahip olan Hami Mandıralı, Trabzon'da yayınlanan yerel bir gazeteye çeşitli konularda açıklamalar yaptı.

Bordo mavi formayı giydiği dönemde şampiyonluk yaşayamamasının içinde ukde olarak kaldığını belirten Hami Mandıralı, "Trabzonspor'dan gönderilişime bu şehrin sessiz kalışı da çok zoruma gitti. Biz Trabzonspor için neler yaptık, yapmaya da hazırız. Buralara gelmemize vesilen olan sevda Trabzonspor'dur. O nedenle şehir bizim yaşadığımız haksızlıklara tepki vermeliydi. Biz buranın çocuğuyuz'' dedi.

 

"İLK TERCİH LUCESCU’YDU" 2. SAYFADA

İLK TERCİH LUCESCU’YDU

Hami Mandıralı, Vahid Halilhodziç’in ismi Trabzonspor için geçmediği dönemlerde Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun ofisinde bir görüşme yaptıklarını da dile getirerek, ''Kendisi bana Lucescu ile görüştüklerini, büyük oranda da anlaştıklarını söyledi. 'Kendisiyle çalışır mısın?' diye sordu. Başkana, 'Gurur ve onur duyarım' dedim. Ancak, başkan bana 'Vahid'le çalışır mısın?' deseydi, 'Çalışırım' derdim. Son konuşmamızda başkan, 'Evet, tekrar seni çağırıp bunu sana sormalıydım. O benim hatam' dedi. Mustafa Reşit Akçay görevdeyken bile Vahid Halilhodziç konuşulan, gündemde olan bir isimdi. Başkan Nuri Albayrak yönetiminde verdiği sözü tuttu ve onu Trabzon’a getirdi. Helal olsun. Delikanlı gibi sözünü tuttu” ifadesini kullandı.

 

"DEVAM ETSEYDİM BU KADAR OYUNCU ALINMAYACAKTI" 3. SAYFADA

DEVAM ETSEYDİM BU KADAR OYUNCU ALINMAYACAKTI

Eleştirilen Ersun Yanal’la ilgili görüşlerini de açıklayan Hami Mandıralı, ''Ersun hocanın futbolu bilip bilmediğini tartışmam bile. Bilmese 20 tane takım çalıştırmazdı. Yanal Trabzonspor'da daha önce de hocalık yaptı. O dönemde de kimse hocamıza bir şey demedi. Fenerbahçe ile yarıda kalan maçta soyunma odasına neden kaçtı? Fenerbahçe'nin hocasıydı. Öyle ya neden kaçıyorsun? O maçta bir şey diyeceklerse bana derler, Ersun Yanal'a demezlerdi. Biz göreve devam etseydik bu kadar oyuncu alınmayacaktı, bu kadar borç da olmayacaktı. Trabzonspor ekonomik olarak zor durumda kalmayacaktı" dedi.

 

"YÖNETİCİLİK BÖYLE YAPILMAZ" 4. SAYFADA

YÖNETİCİLİK BÖYLE YAPILMAZ

Türkiye’deki yöneticilerin futbolculara yaklaşımını da eleştiren Hami Mandıralı şu ifadeleri kullandı:

"Profesyonel dünyada kulüp başkanları, 'Ben buradayken bu oyuncu gidemez' dememeli. Oyuncular gider. Başkan olarak siz gitmemelerinin önlemini alacaksınız. Mehmet Ekici attığı frikik gollerinden sonra yönetici Yakup Arslan çıkıp, 'Keşke sözleşmesine 20 milyon Euro yazsaydık' dedi. Adama sormazlar mı, 'Niye atmadan önce demiyordun o sözleri?' diye. Yöneticilik böyle bir şey değil. Yöneticilik şartlar ne olursa olsun takımın her zaman yanında olmayı gerektiriyor. İyi giderken değil kötü giderken de o çocukları sahiplenmeliler."

 

"ERKAN İMZA ATARKEN AĞLAMAKLIYDI" 5. SAYFADA

ERKAN İMZA ATARKEN AĞLAMAKLIYDI

Ara transferde takıma katılan ancak beklenen performansı sergileyemeyen Erkan Zengin’ in kafa olarak Trabzonspor’da oynamaya hazır olmadığını da ileri süren Hami Mandıralı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erkan Zengin’in yeteneğini konuşmuyoruz. Trabzonspor’a kafa olarak hazır mı, bunu sorgulamalıyız. Erkan, 'Ben Fenerbahçe'den başka bir kulüpte oynamak istemiyorum' dedi. Benim kulüp başkanım ve hocam özel uçakla gidip Erkan'ı alıp Trabzon'a getirdi. Güzel bir şey başardılar. Medyaya yansıyan görüntü ve fotoğraf iyiydi. Bana göre Erkan Zengin mental olarak Trabzonspor için hazır değil. Erkan Zengin transferinde beni rahatsız eden tek şey imza törenindeki fotoğraf. Görüntü hoş değildi. Hiçbir taraftarımızın da bu görüntüden memnun olduğunu düşünmüyorum. Benim gibi düşünen Trabzonsporlular çok fazla. Çünkü resim kötüydü. Erkan ağlamaklı gibi duruyordu. Uğur transferinde kamuoyuna verilen görüntü ve fotoğraf daha farklıydı. Uğur gelebileceği en büyük takıma gelmiş, resimde gülüyor, mutlu ve bayrağı öpüyor. İki resmi yan yana koyduğumuzda cevap ortada."

 

"MEHMET'İ NİYE KISKANAYIM?" 6. SAYFADA

MEHMET'İ NİYE KISKANAYIM?

Mehmet Ekici’nin frikik gollerine de değinen Hami Mandıralı, "Mehmet Ekici’nin frikiklerini övüyorum, biri çıkıyor; 'Gol atıyor ya çekemiyor' diyor. Ben bunu kıskanmam. Mehmet’in gol atması için frikik olmasını mı bekleyeceğiz? Mehmet'i neden kıskanayım; o benim kardeşim. Kimliğini taşıdığım takımın formasını giyiyor. Başarılı olursa gurur duyarım. Mehmet iyi olduğunda alkışlarım. Benim öyle kompleksim, egom yok" ifadesini kullandı. Hami Mandıralı, Cardozo’yu eleştirmenin de insanın kendisiyle çelişmesi olduğunu vurguladı.

 

"ONLAR BİZDEN DAHA MI İYİ?" 7. SAYFADA

ONLAR BİZDEN DAHA MI İYİ?

Trabzonspor'u sadece Trabzon kökenli hocaların çalıştırması yönünde bir beklentisi olmadığını da sözlerine ekleyen Hami Mandıralı, ''Hak eden insanlar Trabzonspor’da göreve gelsinler. O şans onlara da verilsin. Niye Hamiler, Lemiler, Hamdiler, Sonerler konuşulmuyor da dışardakiler hep konuşuluyor? Onlar bizden daha mı iyi? Dışarıdan gelen teknik adamların Trabzonspor’u bizden daha iyi sahipleneceklerine inanmıyorum. Geçenlerde Almanya’ya Shalke 04 maçına gittim, en güzel yerde ağırlandım. Anons edildim, bütün tribünler beni ayakta alkışladı. Trabzonspor’un bana verdiği kimlikle yaşıyorum. Kazandıklarımı Trabzonspor sayesinde kazandım. Görevde olsam da, olmasam da Trabzonspor’u konuşacağım. Bu taşın altına elimi sokacağım. Başka sorumluluk verirseler de koşa koşa Trabzonspor'a hizmete giderim. Ölümüne kadar giderim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler