Trabzon'da yeni oyun yine prömiyer

Trabzon Devlet Tiyatrosu’ndan 2016-2017 sezonunda bir yeni oyun daha...

Trabzon'da yeni oyun yine prömiyer

Tiyatro sezonunun ikinci oyunu Stanislav Stratiev’in yazdığı Hüseyin Mevsim’in Türkçeye uyarladığı ‘Boş Odalar’ adlı oyun oldu. Prömiyerini 03 Kasım 2016 tarihinde saat 20:00’da Haluk Ongan Sahnesi’nde yapacak olan oyunun yönetmenliğini Bilge Emin yaparken yönetmen yardımcılığını ise Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Fatih Topçuoğlu üstlendi. Başarılı yönetmen Bilge Emin’in yönetimindeki oyunun Işık Tasarımı Nihat Bahar, Dekor ve Kostüm Tasarımı M. Nurullah Tuncer, Müzik Çağrı Beklen ve Koreografisi de Aslı Öztürk tarafından gerçekleştirildi.
 
Oyunda; Trabzon Devlet Tiyatrosu başarılı oyuncularından Fatih Topçuoğlu ve E. Utku Ölmez’in yanı sıra Selin Poyraz ve Elvan Tibukoğlu da rol alıyor.

OYUNUN KONUSU
 
Absürd bir oyun olan “Boş Odalar”, bir yüzleşme, kendinle hesaplaşma ve anlamsız geçen bir hayatın hikâyesidir. Yaşanan olay, kimlik krizinin bir sonucudur. Aleks, her sabahki gibi kahvaltısını yapar ve bir anda, nedeni belli olmadan, sırtıyla duvarın düşmesine engel olur. Burada Yunan mitolojik kahramanı Atlas’a gönderme var. Olympos’a saldırdığı için Zeus tarafından gök kubbeyi omuzlarında taşımakla cezalandırılmıştır. Aleks de tıpkı Atlas gibi, kararsızlık sonucu, dünyayı sırtında taşımakla yükümlüdür. Artık eşi ve oğlu Vladimir ile gerçek bir ilişkisi kalmamıştır. Ne de, ailesini tercih ettiği için kaybetmiş olan hayatının aşkı Nia ile. Aleks’in manevi boşluğu, Jean Paul Sartre adlı bir hırsız tarafından anlamlandırılmış olsa da, sonunda onun da tıpkı Aleks gibi sıradan “kayıp bir ruh” olduğu anlaşılır.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat