Nisan Ayında Doğu ve Güneydoğu Anadolu İçin İki Yeni "Turistik" Tren Seferi Hizmete Giriyor

Nisan'da başlayacak Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan turistik tren hatları, seyahat ve sanat tutkunlarına alternatif deneyimler sunacak.

Nisan Ayında Doğu ve Güneydoğu Anadolu İçin İki Yeni "Turistik" Tren Seferi Hizmete Giriyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin turizm ve ulaşım alanında yeni bir adım attığı duyuruldu. Nisan ayında başlaması planlanan iki yeni turistik tren hattı, Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan arasında seyahat edecek. Bu trenler, seyahatseverlere ve sanat tutkunlarına alternatif bir yolculuk deneyimi sunmayı amaçlıyor.

bakan-kurealoglu.webp

Ankara-Tatvan Hattı ve Sefer Bilgileri

Ankara ile Tatvan arasında işletilecek turistik tren, 1262 kilometrelik bir parkuru kapsayacak. 17 Nisan Çarşamba günü Ankara'dan saat 15.55'te hareket edecek olan tren, yolculuk süresince Elazığ'da 4 saat gibi uzun duraklamalar yapacak. Tren, 19 Nisan Cuma günü Tatvan'dan 06.35'te dönüş yolculuğuna başlayacak ve Palu, Elazığ, Kayseri gibi duraklarda turizm amaçlı duraklamalar gerçekleştirecek.

Ankara-Diyarbakır Hattı ve Sefer Detayları

Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni, 1051 kilometrelik bir hatta hizmet verecek. 180 yolcu kapasitesine sahip bu tren, 19 Nisan Cuma günü Ankara'dan saat 15.55'te hareket edecek ve Diyarbakır'dan 21 Nisan Pazar günü saat 12.00'de geri dönecek. Malatya, Diyarbakır, Yolçatı ve Kayseri'de turizm amaçlı duraklamalar yapılacak.

Konfor ve Fiyatlandırma

Her iki turistik tren de 9 yataklı ve 1 yemekli vagonlardan oluşacak, bu da yolculara konforlu bir seyahat deneyimi sunacak. Ankara-Tatvan parkurunda iki kişilik yataklı kabinin fiyatı 9.900 TL, Tatvan-Ankara parkurunda ise 9.000 TL olarak belirlendi. Ankara-Diyarbakır güzergahında ise yataklı kabin oda fiyatları, iki kişi için Ankara-Diyarbakır parkurunda 9.000 TL, Diyarbakır-Ankara parkurunda 8.000 TL olarak açıklandı.

Bakan Uraloğlu, bu yeni hizmetlerle Anadolu'nun tarihi ve doğal güzelliklerinin keşfinin yanı sıra, seyahatin kendisinin de bir tatil deneyimi olabileceğini vurguladı. Ayrıca, fotoğrafseverler için de benzersiz fırsatlar sunulacağı belirtildi. Turistik Doğu Ekspresi'nin popülerliğinin ardından, bu yeni tren hatlarının da seyahatseverler tarafından ilgiyle karşılanacağı bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat