Taraftarlık sahnede oynanıyor

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) desteğiyle Enis Fosforoğlu Tiyatrosu tarafından sahnelenen 'Futbol Sadece Bir Oyundur' adlı tiyatro Oyununda, ilköğretim öğrencilerine taraftarlık bilinci anlatılıyor. Erzurum Halk Eğitim Merkezi'nde sahnelenen Oyunda,

Taraftarlık sahnede oynanıyor

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) desteğiyle Enis Fosforoğlu Tiyatrosu tarafından sahnelenen 'Futbol Sadece Bir Oyundur' adlı tiyatro Oyununda, ilköğretim öğrencilerine taraftarlık bilinci anlatılıyor.

Erzurum Halk Eğitim Merkezi'nde sahnelenen Oyunda, ilköğretim okulu öğrencilerine bilinçli taraftar olmanın özellikleri, eğlenceli bir dille anlatıldı.

Tiyatrocu Enis Fosforoğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, Oyunun TFF Başkanı Mahmut Özgener'den gelen talep doğrultusunda hazırlandığını ve sahnelendiğini söyledi.

Oyunun, Erzurum'dan önce Bursa, İzmir, Antalya, Konya, Kayseri, Adana ve Trabzon'da da sahnelendiğini ifade eden Fosforoğlu, şöyle konuştu:

'Oyunumuz Erzurum'un ardından da Van ve Diyarbakır'da izleyiciyle buluşacak. Oyunumuzla bir bakıma 10 yıl sonrasının tribünlerini yetiştirmeye çalışıyoruz. Spor sadece bir Oyundur. Bu kadar olumsuz tarafından bakarak, ciddiye almamak gerekir. Tabi ki bir spordur ve ciddiye alacaksınız, ama olumlu tarafından bakarak ciddiye alınmalıdır. Esprisini ve zevkini çıkararak, bir tiyatro seyretmeye gider gibi statlara gidilmesi gerekir diye düşündük. 5-10 yıl sonranın tribünlerini emanet edeceğimiz çocuklarımızı bu Oyunla buluşturduk.'

- 'BU BİR TİYATRO OyunU AMA MAÇ GİBİ GEÇİYOR'

Enis Fosforoğlu, sahneledikleri Oyunun izlenmesi sırasında ilginç görüntüler ortaya çıktığına dikkati çekerek, 'Çok enteresandır bu bir tiyatro Oyunu, ama maç gibi geçiyor. Çocuklarımız zaman zaman tezahürat yapıyorlar. Maç gibi bağırıp, kendilerini gösteriyorlar' dedi.

İlk etapta 10 ili kapsayan projenin daha sonra devam edeceğini belirten Fosforoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

'Oyunumuzu son olarak İstanbul'da oynayacağız. Ayrıca turne bitiminde İstanbul'da bir de basın toplantısı düzenleyeceğiz. Projenin bir amacı olsun istiyoruz. Ben tiyatronun artık bir artistlik değil, topluma faydalı olan bir konseptinin olmasını, yani yararcı olmasını arzuluyorum. Bu Oyunu televizyonda göstersek, 3 milyon kişi sadece bakar. Kaç kişinin aklında yer eder bilemiyoruz. Ama tiyatroda toplam 10 bin kişiye oynarsınız. Etkilediğinizde, tribünlere 100'er kişi mutlaka kalacaktır. Son günlerde yaşanan olaylar da tribünlerin önemini ortaya koyuyor. Bu olayın, psikolojik ve sosyolojik birçok yönü var. Artık bir tarafından tutmak lazım.'

- 3 SAAT SALONDA BEKLEDİLER

Bu arada, Oyunun sahneleneceğini duyan Şehitler semtindeki 50. Yıl İlköğretim Okulu'nda eğitim gören Muhammet Emin Yarar, Mertcan Taşer ve Ebubekir Yeğen adlı öğrencilerin salona Oyun saatinden 3 saat önce geldikleri görüldü. Öğrenciler, Oyun için öğretmenlerinden ve ailelerinden izin alarak geldiklerini belirterek, Oyun saatini kaçırmamak için sabahın erken saatlerinde Halk Eğitim Merkezi'ne geldiklerini belirttiler.

Öte yandan, tiyatro sanatçısı Fosforoğlu ve Oyuncular da söz konusu öğrencilerle yakından ilgilendikleri görüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat