Asparagas kitap oldu

Siyaset, sanat, bürokrat, bilim ve medya dünyasından ünlü kişilerle ilgili habere dönüşmüş anıların gerçek hikayelerinin anlatıldığı kitapta, herkesin kendinden bir şey bulması mümkün. Kitap içindeki anılan, kimi zaman düşündürüyor, kimi zaman güldürüyor.

Asparagas kitap oldu

Siyaset, sanat, bürokrat, bilim ve medya dünyasından ünlü kişilerle ilgili habere dönüşmüş anıların gerçek hikayelerinin anlatıldığı kitapta, herkesin kendinden bir şey bulması mümkün. Kitap içindeki anılan, kimi zaman düşündürüyor, kimi zaman güldürüyor. Kitapta Hülya Avşar'dan Uğur Dündar'a, Doğu Perinçek'ten Mesut Yılmaz'a kadar kişilerin anıları yer alıyor.

Gazetecilik mesleğine 1983 yılında başlayan ve Hürriyet, Milliyet, Güneş gibi gazetelerin, Trabzon, Erzurum, Konya, Denizli, Samsun, İstanbul, Kocaeli gibi bürolarında uzun yıllar görev yapan Metin Eroğlu, ünlü simaların anılarından oluşan haberlerin gerçek öykülerini kaleme aldı. Eroğlu, böylelikle medya dünyasının en büyük yaralarından biri olan “Asparagas”ı kitaplaştırdı.

Gazeteciliğe Trabzon'da başlayan 26 yıllık gazeteci Metin Eroğlu, Türkiye'nin bütün coğrafi bölgelerinde çalışma fırsatı buldu. Özellikle ulusal medyanın Anadolu bürolarında çalışan gazetecilerin zorluklarını en iyi bilen kişiler arasında yer alan Eroğlu, ülkenin sosyal sorunlarına dikkat çekmek için zaman zaman farklı bir yol izledi.

Medyanın yıllardan beri en büyük yarası konumunda olan asparagas konusuna dikkat çekmek için, gazete sayfalarına veya televizyon ekranlarına yansıyan haberlerin gerçek hikayelerini öyküleştiren Eroğlu, bu mesleği seçecek olan kişilere de ışık tutmayı hedef aldı.

Kitabında medya yöneticilerinin de dikkatini Anadolu'da ki çalışanların dışlanmışlığına ve zorluklarına çeken Eroğlu, medya mutfağının karanlıktan kurtulması ve şeffaflaşması gerektiğini belirtiyor.

Toplam 14 ana hikayeden oluşan kitapta, her hikaye kendi içinde 3-4 hikaye ile ele alınıyor. İnsanları karalamak değil, tamamen ülkenin sosyal sorunlarına dikkat çekmek amacıyla yapılan asparagasların, hangi koşullarda hazırlandığı, aslının ne olduğu, yaşanan gerçek yönleriyle kitapta dile getiriyor.

Medyaya haber olarak yansıyan hikayelerin gerçek öyküsünün anlatıldığı kitapta, hem siyaset, hem sanat, hem bürokrat, hem de medya dünyasından bir çok ünlü isimle ilgili anıyı bulmak mümkün. Türkiye'nin değişik bölgelerinde, değişik sorunlarının anlatıldığı hikayelerde, siyasetten, sanata, medyanın tanınmış isimlerinden, iş dünyasına kadar bir çok ünlünün hikayesini bulmam mümkün.

Kitapta yer alan hikayelerde Fatma Girik, Hülya Avşar, Uğur Dündar, Tufan Türenç, Taner Atilla, Suavi Kaptan, Mesut Yılmaz, Doğu Perinçek, Oltan Sungurlu gibi ünlülerin yanı sıra, bir çok bürokrat ve akademisyenin de anıları yer alıyor.

NOT: Metin Eroğlu, İskenderiye yayınlarından çıkan kitabını, 6 Haziran 2009 tarihinde saat 14.00'de, Kocaeli'nde açılan Kitap Fuarı'nda imzalayacak.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler