Yüzbinlerce TSK personeli için kritik karar

İdare, talep formundaki fotoğrafın başörtülü olması nedeni ile talebi geri çevirdi; kartı vermedi. Açılan davada, Milli Savunma Bakanlığı da ‘çağdaşlık' vurgusu yaptı ‘dava reddedilsin' dedi. Davaya bakan mahkeme, başörtülü eşe kart verilmesine, düzenleme

Yüzbinlerce TSK personeli için kritik karar

İdare, talep formundaki fotoğrafın başörtülü olması nedeni ile talebi geri çevirdi; kartı vermedi. Açılan davada, Milli Savunma Bakanlığı da ‘çağdaşlık' vurgusu yaptı ‘dava reddedilsin' dedi. Davaya bakan mahkeme, başörtülü eşe kart verilmesine, düzenlemenin ilgili maddesinin iptaline oy birliği ile karar verdi.

Davayı açan avukat Mehmet Erkan Akkuş, emsal nitelikteki kararın yüzbinlerce askerin yanı sıra aileleri için de büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Piyade Başçavuş Hakan Kayabaşı, ağustos 1999'da orduya girdi. Çeşitli birlik ve garnizonlarda görev yaptı. İstanbul'da görevli olduğu eylül 2012 yılında ise öğretmenlik yapan Meral B. ile evlendi.

LOJMANDAKİ EVİNE GİREMEDİ

Hakan Kayabaşı'nın tayini geçtiğimiz yıl Ankara'ya yapıldı. Kayabaşı çifti Ankara'ya taşındı. Lojman başvurusu yapan Kayabaşı çiftine, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Etimesgut Lojmanından bir ev tahsis edildi. Çifti lojmandaki yeni evlerine taşındı. Ancak taşınmadan kısa bir süre sonra Meral Kayabaşı için, lojmanın nizamiyesine giriş-çıkışlarda sorun çıkmaya başladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem