YSK'dan flaş karar! 1 il ve 5 ilçe için karar verildi

YSK, 31 Mart yerel seçimleri sonrası bazı il ve ilçelerdeki itirazları reddetti. CHP, MHP ve AKP'nin yeniden sayım ve seçim yenileme talepleri kabul görmezken, Mardin Dargeçit'teki yeniden sayım kararı iptal edildi.

YSK'dan flaş karar! 1 il ve 5 ilçe için karar verildi

Türkiye'de 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaşanan itiraz süreçlerinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) son kararlarını verdi. YSK, birçok il ve ilçede yapılan itirazları değerlendirerek, çeşitli partilerden gelen yeniden sayım ve seçimlerin iptali taleplerine ilişkin nihai sonuçları açıkladı.

YSK'nın kararlarına göre, Siirt ilinde ve Kayseri'nin Pınarbaşı, Nevşehir'in Ürgüp, Şanlıurfa'nın Hilvan ve Siverek ilçelerinde, Kocaeli'nin Körfez, Adıyaman'ın Besni, Samsun'un Salıpazarı, Bafra, Vezirköprü ilçeleri ve Mardin'in Dargeçit beldesinde yapılan itirazlar incelendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Adıyaman'ın Besni ve Kocaeli'nin Körfez ilçeleri için yapılan oyların yeniden sayımı ya da seçimlerin yenilenmesi talepleri reddedildi. Benzer şekilde, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Samsun'un Salıpazarı ilçesi için, Yeniden Refah Partisi'nin Samsun'un Bafra ve Vezirköprü ilçeleri için seçim iptali ve yeniden sayım talepleri de reddedildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Siirt Belediye Başkanlığı seçimleri için yeniden sayım ve seçim yenileme talebi de kabul görmedi.

Ancak Mardin İl Seçim Kurulu tarafından Dargeçit Belediyesi için verilen oyların yeniden sayım kararı, DEM Parti'nin itirazı sonucu iptal edildi. Bu kararla birlikte, Dargeçit'te oyların yeniden sayımına yönelik daha önce alınan karar geri alınmış oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem