Yasin Hayal'e gün doğdu

Hrant Dink cinayeti davasında, mahkemenin dava dosyasını Yargıtay'a eksiksiz bir şekilde göndermemesi sebebiyle Yasin Hayal, dört ay sonra tahliye olabilir.İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Hrant Dink cinayeti davasında kararın açıklanmasının üzerinden 8

Yasin Hayal'e gün doğdu

Hrant Dink cinayeti davasında, mahkemenin dava dosyasını Yargıtay'a eksiksiz bir şekilde göndermemesi sebebiyle Yasin Hayal, dört ay sonra tahliye olabilir.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Hrant Dink cinayeti davasında kararın açıklanmasının üzerinden 8 ay geçmesine rağmen dava dosyasını Yargıtay’a eksiksiz bir şekilde gönderemedi.

Dosya, 6 Haziran’da Yargıtay’a gönderilmiş, ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘eksik tebligat’ gerekçesiyle dosyayı Mahkeme’ye iade etmişti.

Dosyanın Yargıtay'a eksiksiz bir şekilde gönderilmemesi nedeniyle Yasin Hayal, 6 yıllık tutukluluk süresinin sona ereceği 23 Ocak 2013’te tahliye olacak.

Hrant Dink ailesinin avukatlarından Fethiye Çetin, “Mahkemenin kararına göre tüm sanıklar örgüt suçlamasından beraat ettiği için tutukluluk sınırı en fazla 6 yıl. Kalan 4 ay içinde Yargıtay’ın kararını açıklaması neredeyse imkânsız” dedi.

Dosya Yargıtay’a bugün ulaşsa bile önce Başsavcılığa gidecek. Savcılığın görüşü tüm taraflara tebliğ edilecek. Ardından Yargıtay’ın ilgili dairesi dosyayı ele alacak. Sanık avukatları da Yargıtay’da duruşma talep edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler