Twitch kapandı mı? Twitch neden kapatıldı? Twitch'e erişim engeli mi getirildi?

Twitch kapandı mı? Twitch neden kapatıldı? Twitch'e erişim engeli mi getirildi? İşte detaylar...

Twitch kapandı mı? Twitch neden kapatıldı? Twitch'e erişim engeli mi getirildi?

Twitch, dünyanın en çok tercih edilen canlı yayın platformlarından biri olarak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alınan bir kararla erişim engeliyle karşı karşıya kaldı. Son zamanlarda Kick isimli başka bir canlı yayın platformuna da uygulanan benzer bir engellemeyle, Twitch'in durumu "Twitch kapatılıyor mu, yoksa sadece erişim mi engellendi?" sorularını akıllara getirdi. İşte konuyla ilgili önemli detaylar…

Twitch'e, BTK'nın altyapısını kullanan bir kararla erişim engeli getirildi. Bu, kısa bir süre önce Kick platformuna uygulanan engellemeyle paralellik gösteriyor. Bu durum, "Twitch tamamen mi kapanıyor, erişim engeli mi var? Ve Twitch'e neden böyle bir engel konuldu?" gibi soruları gündeme taşıyor. BTK'nin Twitch ile ilgili aldığı erişim engeli kararına dair detaylar şu şekilde:

Twitch.tv, 22 Şubat 2024 tarihinde Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 2024/7 sayılı kararı gereğince erişime kapatıldı.

Twitch'in Türkiye'de ne zaman tekrar erişilebilir hale geleceği konusunda şu an için net bir bilgi yok. Platformun erişime kapatılma sebebi BTK tarafından açıklanmamakla birlikte, Kick'in kapatılma nedeniyle benzer bir durumun söz konusu olduğu düşünülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler