Kredi kartı faiz oranları değişiyor mu?

Kredi kartı faiz oranları değişiyor mu? İşte detaylar...

Kredi kartı faiz oranları değişiyor mu?

Kredi kartı kullanımı ülkemizde oldukça yaygın ve son zamanlarda kredi kartı faiz oranlarının değişip değişmeyeceği sıkça tartışılan bir konu haline geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 22 Şubat'ta gerçekleştirdiği toplantıda faiz oranlarına ilişkin kararlarını açıkladı. Bu toplantı, TCMB Başkanı Fatih Karahan liderliğindeki Para Politikası Kurulu tarafından gerçekleştirildi ve politika faizi, piyasa beklentilerine uygun olarak yüzde 45 seviyesinde sabit bırakıldı. Bu kararla birlikte, sekiz aylık bir faiz artırım dönemi sona ermiş oldu.

Bu toplantıda, kredi kartı faiz oranları ile ilgili bir değişiklik olup olmadığı da merak konusuydu. Ancak, kredi kartı faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gidilmediği açıklandı. TCMB daha önce 21 Aralık'ta yaptığı açıklamada, kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarının mevcut seviyelerin üzerine çıkmaması için bir üst sınır belirlemişti. Referans oran 3,11 olarak belirlenmiş ve bu seviyenin altındaki oranlar için mevcut hesaplama yönteminde bir değişiklik yapılmamıştı. Dolayısıyla, kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarında en son ilan edilen seviyelerde bir artış olmayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler