Tutuklamaların ardından seçim!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) boşalan üç üyelik için bugün seçim yapılacak.TBMM Genel Kurulunda, 61. Hükümetin güvenoylamasının ardından RTÜK'te boşalan üyelikler için gizli oylamayla seçim yapılacak.Alınan bilgiye göre, RTÜK'te AK Parti konte

Tutuklamaların ardından seçim!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) boşalan üç üyelik için bugün seçim yapılacak.
TBMM Genel Kurulunda, 61. Hükümetin güvenoylamasının ardından RTÜK'te boşalan üyelikler için gizli oylamayla seçim yapılacak.

Alınan bilgiye göre, RTÜK'te AK Parti kontenjanına düşen iki ve CHP'ye düşen bir üyelik için seçim yapılacak. Ancak milletvekilleri henüz andiçmeyen BDP grubuna düşen bir üyelik için seçim bugün yapılamayacak. AK Parti ve CHP kontenjanına düşen üyelikler için gösterilen adaylar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanmıştı.

Siyasi parti grupları, yasa uyarınca, kendilerine düşen üyelik kontenjanının iki katı aday gösteriyor. Bu kapsamda, AK Parti Grubu, kendisine düşen iki üyelik için Taha Yücel, Dr. Abdulvahap Darendeli, Aslan Narin ve Yusuf Turan'ı; CHP Grubu ise gazeteci Süleyman Demirkan ve Prof. Dr. Korkmaz Alemdar'ı aday gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem