Türkiye'ye çok sert tepki!

Sırbistan Cumhurbaşkanı Nikoliç, Başbakan Erdoğan'ın sözlerine yönelik konuştu. Nikoliç, "Özür dilenene dek, Sırbistan-Türkiye-Bosna Hersek arasındaki üçlü toplantılara katılmayacağım" dedi.Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç yayımladığı yazılı açıkl

Türkiye'ye çok sert tepki!

Sırbistan Cumhurbaşkanı Nikoliç, Başbakan Erdoğan'ın sözlerine yönelik konuştu. Nikoliç, "Özür dilenene dek, Sırbistan-Türkiye-Bosna Hersek arasındaki üçlü toplantılara katılmayacağım" dedi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç yayımladığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın "Kosova Türkiye, Türkiye Kosova'dır" ifadelerinin ülkesini rahatsız ettiğini belirtti. Türkiye'nin özür dilemesini beklediğini belirten Nikoliç, açıklamasında "Özür dilenene dek, Sırbistan Cumhurbaşkanı olarak, Sırbistan-Türkiye-Bosna Hersek arasındaki üçlü toplantılara katılmayacağım çünkü bu zirve, savaş yanlısı ülkelerin değil, Balkanlar'da barışa götüren devlet anlayışına sahip demokratik devletlerin zirvesidir" ifadelerini kullandı.

Tomislav Nikoliç ayrıca, Cumhurbaşkanlığı görevini üstlendiği günden itibaren, kendisinden önce bu görevi üstlenen eski Cumhurbaşkanı Boris Tadiç'in kuruduğu Türkiye ile iyi ilişkileri de üstlendiğini hatırlatarak, "Bu ilişkileri, iki halk arasındaki dürüst dostluğa dönüştürmek için uğraştım. Her fırsatta, Türkiyeli devlet yöneticilerine, diğer ülkelerden 'Kosova'nın bağımsızlığını tanımalarını istemelerinin hoş bir davranış olmadığını' söyledim" ifadelerine yer verdi.

Başbakan Erdoğan, geçen Çarşamba günü, Kosova'nın Prizren şehrinde yaptığı konuşmada, "Hepimiz ortak bir tarihin, ortak bir kültürün, ortak bir medeniyetin, birbirine dost, birbirine akraba, birbirine kardeş olduğu bir yapının insanlarıyız. Unutmayın, Türkiye Kosova'dır, Kosova Türkiye'dir" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem