TSK'ya siber komutanlık geliyor

Genelkurmay, siber saldırı tehdidine karşı önemli bir adım attı. Karargah bünyesinde Muhabere ve Siber Savunma Komutanlığı kurdu.NATO Siber Güvenlik Tatbikatı’nda ilk sınavını veren komutanlık, TSK’nın bilgi güvenliğini korumak amacıyla oluşturuldu. Terör

TSK'ya siber komutanlık geliyor

Genelkurmay, siber saldırı tehdidine karşı önemli bir adım attı. Karargah bünyesinde Muhabere ve Siber Savunma Komutanlığı kurdu.

NATO Siber Güvenlik Tatbikatı’nda ilk sınavını veren komutanlık, TSK’nın bilgi güvenliğini korumak amacıyla oluşturuldu.
 
Terörle mücadelede ileri teknoloji kullanımı konusunda önemli yol kateden Türk Silahlı Kuvvetleri, siber saldırılara karşı da önlemini aldı.Kısa süre önce çalışmalarına başlayan Genelkurmay Muhabere ve Siber Savunma Komutanlığı, post-modern tehditler karşısında TSK’nın bilgi güvenliğini korumak amacıyla oluşturuldu.
 
TATBİKAT YAPILDI
 
Komutanlık geçen ay düzenlenen NATO Siber Güvenlik Tatbikatı’na katılarak ilk sınavını verdi. Tatbikat, Belçika’nın Mons şehrindeki NATO Karargahı, NATO Stratejik Komutanlıkları ile üye ülkelerin başkentlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
 
Tatbikatın ana senaryo konusu, NATO ve üye ülkelerin kritik altyapılarına yapılan siber saldırılar oldu. Tatbikatta Türkiye, Genelkurmay Muhabere ve Siber Savunma Komutanlığı ile TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü tarafından temsil edildi.
 
TÜRKİYE'DEKİ TATBİKAT MERKEZİ
 
Genelkurmay Muhabere ve Siber Savunma Komutanlığı’nda oluşturuldu ve her iki kurumdan 25 uzman görev aldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem