Trabzonlu 235 hacı adayı ölümün kıyısından döndü!

Mina'da yaşanan ve 753 kişinin hayatını kaybettiği faciada önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Felaketten yarım saat kadar önce olay yerinde tam 253 Trabzonlu hacı adayının olduğu öğrenildi.   Olay yerinde bulunan Trabzon Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı

Trabzonlu 235 hacı adayı ölümün kıyısından döndü!
Mina'da yaşanan ve 753 kişinin hayatını kaybettiği faciada önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Felaketten yarım saat kadar önce olay yerinde tam 253 Trabzonlu hacı adayının olduğu öğrenildi.
 
Olay yerinde bulunan Trabzon Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi, 753 kişinin hayatını kaybettiği olayın açıkça "Geliyorum" dediğini öne sürdü.
 
Çebi " Olaydan dakikalar önce 235 kişilik Trabzonlu hacı kafilesi oradaydı. Büyük bir karışıklık görünüyordu zaten. Mina'ya gelmekte olanlarla gidenlerin karşılaştığını gördük. Felaketin "geliyorum" dediğini hissettik adeta. Yürüyen merdivenlerin iniş bölümünde yaşlı ve hasta hacıların takıldığını sonra da görevlilerin gelip çıkardığını ama yetmediğini gözlemliyorduk." dedi.
 
Trabzonlu hacı adayları olarak beraber hareket ettiklerini aktaran Çebi "İçimize başka ülkelerden gruplar almıyoruz. Ne yapacaklarını tahmin etmek zor. Ortak bir dil olmadığı için de endişe daha çok büyüyor. Güvenliğin de olmadığı burada Allah'a emanet ibadet ediyoruz" ifadelerini kullandı
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem