Trabzon'da Yılın başarılı gazetecileri açıklandı

  2015 yılının başarılı gazetecileri belli oldu.   Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yılın Başarılı Gazetecileri Yarışmasında bu yıl ödüle layık gören gazeteciler açıklandı. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut

Trabzon'da Yılın başarılı gazetecileri açıklandı

 

2015 yılının başarılı gazetecileri belli oldu.

 

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yılın Başarılı Gazetecileri Yarışmasında bu yıl ödüle layık gören gazeteciler açıklandı.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir’in Başkanlığında, Ergun Ata, Murat Taşkın, Dursun Koçyiğit, Muharrem Mermertaş, Ömür Avcı ve Şule Yüksel Özmen’den oluşan jüri, 84 eseri titizlikle inceledi ve ödüle layık görülen eserleri belirledi.

ZİYAD NEMLİ BÜYÜK ÖDÜLÜ– ERDOĞDU ANADOLU LİSESİ

 

 Bundan tam 1 yıl önce, geçen yılın Nisan ayında Guatemala’da yapılan Okul Sporları Dünya Şampiyonasında, hem de büyüklerin başaramadığını başararak Brezilya’yı finalde 2–1 yenerek dünya şampiyonu oldu. Bu mütevazı çocuklar ve onların yöneticileri, takımın teknik heyeti, bu yıl Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin Ziyad Nemli Büyük ödülünü kazanarak, aynı zamanda da bir başka ilke de imza attı. TGC tarihinde ilk kez büyük ödül, kurum olarak Erdoğdu Anadolu Lisesine layık görüldü.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ – BİZİM NESLİN UŞAKLARI DERNEĞİ (BNU)

Bizim Neslin Uşakları, 2010 yılında bir araya gelip çalışmalara başlayan 15 kişinin, 2014 yılında da bunu kurumsal hale getirmesiyle kurulan bir Trabzon sevdalıları örgütüdür.  Elemanlarının İstanbul’da yaşıyor olması ve oradan memleketlerine duydukları özlemi, sevgiyi hemşehrileriyle paylaşmak için bir araya geldiler. Onlar Trabzonlulara Trabzon’u, Trabzon’un yaylalarını, meralarını, tarihi mekanlarını sevdirmeyi amaçladılar. Bu konuda oluşturdukları sosyal ağlarla da epey yol aldılar. Bizim Neslin Uşakları, memleket sevdalılarının içlerindeki özlemi depreştirmeleri ve bazı hayalleri gerçeğe dönüştürmeyi başardıkları için bu ödüle layık görüldü.

TGC ÖZEL ÖDÜLÜ – İHSAN ÖKSÜZ

Bu yıl başlatıp geleneksel hale getirmeyi amaçladığımız bu ödül, 2011 yılından beri Türk Futbolunun başına bela olan şike sürecinin yılmaz takipçisi ve bu konuda yazdığı hacimli kitabıyla İhsan Öksüz’e layık görüldü. Uzun yıllar Anadolu Ajansında çalıştıktan sonra emekli olan ve fakat mesleğinden hiç kopmayan İhsan Öksüz, Trabzon Basın Tarihinin de önemli kilometre taşlarındandır. TSYD Trabzon Şubesinde 2 dönem başkanlık yapan İhsan Öksüz, bugün halen aranan bir spor yazarı ve basın duayeni konumundadır. Yazdığı spor yazıları her daim ses getirdiği gibi, Şike Şike Tapeler, Yalanlar Gerçekler adlı eseriyle de, Türk Spor Tarihine asla silinmeyecek bir damga vurdu.

SANAT ÖDÜLÜ  SALİM ÖNDER’E

  1970’lerde başladığı sanat çalışmalarını halen sürdüren ihtiyar delikanlı Salim Önder, “alaylı”lıktan “mektepli”liğe geçmek için 61 yaşında Karadeniz Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarına kaydoldu. Salim Önder, 45 yılını Türk Sanat Müziğine verdi ve halen ilk günkü heyecanıyla o eşsiz nağmeleri terennüm ediyor.  

 

SANAT ÖDÜLÜ ADEM KILIÇ’A

Adem Kılıç, çalışmalarıyla kurtlar sofrasında kendine yer bulmuş Tük Film ve Dizi Yapımcı ve Yönetmenidir. Adem Kılıç, Trabzon’dan yetişen ve kendini İstanbul sanat camiasında bulan bir yönetmendir. Kılıç, yapıp yönettiği dizilerden sonra, sıranın Türk Sinemasına geldiğini inanan yılmaz bir sinemacıdır artık. Sümela’nın Şifresi ve Moskova’nın Şifresi filmlerini 2 buçuk milyondan fazla insan izledi. Adem Kılıç, halen yeni film çalışmaları yapması hasebiyle TGC’nin Sanat Ödülüne layık görüldü.

BASIN HİZMET ÖDÜLÜ

ÖZGÜR ÖZDEMİR

 HASAN BAHADIR

MEHMET GÜLER

YAVUZ ÜÇÜNCÜ

 ÖDÜL ALANLAR HABER DALI

 OZAN KÖSE – İHA / 2 GÜN ERKEN DOĞUMLA GELEN HAPİS

FATİH TUAN – DHA – GÖZ GÖRE GÖRE SPOR HABERİ

 SELÇUK KILIÇ – AA / ŞAMPİYONLUK PİRİMİ EKMEK

CEVAT KOL – SPOR YORUM / ÖLÜM TEHDİDİ BİLE ALDIM

HABER FOTOĞRAFI

SERKAN KILINÇ – 61SAAT / NE OLDUYSA GAZETECİLER OLDU

BERKANT PARLAK – GÜNEBAKIŞ / TRABZON ŞEHİDİNİ UĞURLADI

SPOR FOTOĞRAFI

 İBRAHİM ŞAHİN – HABERTÜRK / YİNE TRABZON YİNE KAVGA

OSMAN ŞİŞKO – DHA / EN ÇARESİZ AN

YUNUS EMRE SEL – SABAH / OĞLUM SEN İYİ KALECİSİN

GÜNCEL YAZI

 ELİF ÇAVUŞ – HABERCUK / SEN TRABZON'SUN

SEZGİN SEYDİOĞLU – KARADENİZ / SARI SAÇLI MAVİ GÖZLÜ

SPOR YAZI

LEVENT TAN – TRABZONAJANS / YAĞMALANIYORUM BEN

RAHMAN TURAN – GÜNEBAKIŞ / HACIOSMANOĞLU VE ORMAN

 SERTAÇ HELLAÇ – KUZEY EKSPRES / ARAMIZDA KALMASIN

ARAŞTIRMA İNCELEME

BİROL SANCAK – TAKA / TARİHİ DOĞAYI KORUDULAR ÇEKİM MERKEZİ OLDULAR

 FATİH İSAK – KARADENİZ / BARIŞ İÇİN GİTTİĞİMİZ YERDE ÖLDÜK

 RÖPORTAJ

CELAL KADIOĞLU – İLKHABER / TRABZON ESKİ TRABZON DEĞİL

NURGÜL GÜNAYDIN – GÜNEBAKIŞ / HAVA ŞAMPİYONLUK KOKUYOR

GÖRÜNTÜ

SELÇUK BAŞAR – DHA

HAMZA ÖNDER KULOĞLU – ÇAY TV HABER PROGRAM

HALİL AKSOY – TRT FATİH DOĞAN – TRT SUNUM SEZA TURGUT – TRT ERDOĞAN TOPÇU – TRT

MİZANPAJ

TUNCAY ŞÜKÜR – KARADENİZ İLAYDA BELEMİR KARA SONNOKTA

 KTÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖDÜLLERİ

 HABER BÜŞRA KORKMAZ

SELMA DOĞRU

 BERİVAN BİLA

 PERVİN ÇEBİ

FOTOĞRAF

FİRDEVS YANIK

 KÜBRA KAYA

ÖMER FARUK AĞDUMAN

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler