Trabzon'da İYİ Parti İmamoğlu'nu böyle kutladı

İYİ Parti, Trabzon İl Başkanlığı binasına İmamoğlu’nun dev pankartını astı

Trabzon'da İYİ Parti İmamoğlu'nu böyle kutladı

İBB Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazanması Trabzon’da da geniş yankı buldu. Millet İttifakının paydaşlarından İYİ Parti, Trabzon İl Başkanlığı binasına İmamoğlu’nun dev pankartını astı.
“Trabzon’un gururu İYİ’ler seninle” yazılan pankart, seçimin hemen ardından il başkanlığına asılırken, İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, “İstanbul’daki seçim sonuçları, demokrasi adına verilen mücadelenin bir sonucudur. Ülkemize ve Milletimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. 
İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan ise “ İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak İBB seçilen Millet İttifakı adayımız , hemşerimiz Sayın Ekrem İmamoğlu’nu kutlar, başarılar dileriz. Trabzonlu Trabzonlunun arkasında işte böyle durur. Teşekkürler Sayın Koray Aydın. Birileri aynaya bakıp ders alsın. Millet İttifakının her aşamasında büyük emeği olan Genel Başkan Yardımcımız Sayın Koray Aydın beye Ortahisar ilçe teşkilatı olarak şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

TÜRK MİLLETİ DEMOKRASİ DERSİ VERDİ

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçimleri için her türlü kirli siyasetin sahneye sürüldüğü bir propaganda süreci sonunda nihayet bittiğini ifade eden Kuvvetli, “23 Haziran demokrasi tarihimizin altın sayfasıdır ve bu sayfayı milletimiz altın harflerle yazmıştır. Millet İttifakı, 23 Haziran seçim sonuçları itibari ile Türk milletinin demokrasiye bağlılığın ittifakı olarak tescillenmiştir. Dolayısıyla Türk milleti büyük bir demokrasi dersi verdiğine hep beraber şahit olduk. Ve Millet İttifakımızın adayı Ekrem İmamoğlu seçimi 2. Kez ama bu defa çok büyük bir farkla kazanmıştır. Necip milletimiz bir hakkın tesliminden öte kendi iradesine yapılan gaspa karşı “ hakimiyet bilakaydüşart milletindir” ilkesi ile tarihi misyonuna uygun bir tepki ortaya koymuştur.” Şeklinde belirtti.

ŞENER, TÜRK TARİHİNE ADINI YAZMIŞTIR

Kendilerine bu gururu ve sevinci yaşatan İstanbullulara şükranlarını sunan Kuvvetli, “Seçim süreci içerisinde İYİ Parti Trabzon İl Teşkilatı olarak Trabzon ve İstanbul’da yaptığımız çalışmalarda üzerimize düşeni yaptığımızın huzuru içerisinde olduğumu ifade etmek istiyorum. Başta İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya tüm ilçe başkanlarına, tüm kademe yöneticilerine üstün gayretlerinden ve bizlere gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum. İstanbul seçim sonuçları ile milletimizin demokrasi inancı pekişmiş ve geleceğe daha umutla bakabilmeyi sağlamıştır.

Sayın Ekrem İmamoğlu’nun tüm İstanbul’u kucaklayacağına yürekte inanıyorum, kendisine başarılar diliyorum. Genel başkanımızın seçim süresince ortaya koyduğu ilkesel duruşla bu seçimlerin en önemli siyasetçisi olarak Türk demokrasi tarihine adını yazdırmıştır. Aday belirleme süreci de dahil ben değil millet diyen, alacağımız oydan çok millet adına sağlayacağımız kazanımları önemseyen Genel başkanımız, adaylar belirlendikten sonra da hem ilkelerimiz doğrultusunda hem de ittifak ruhuna uygun şekilde bütün parti mensuplarımızla birlikte azami gayret ortaya koymuştur. Bu duruşun ve gayretin de milletimiz tarafından takdirle karşılandığını görmek bizim için ayrı bir mutluluk vesilesi oldu” diye konuştu.

ETKİN SİYASET YAPACAĞIZ

Milleti kutuplaştıran siyasetin kaybettiğini açıklayan Kuvvetli, “ Partimiz dışında siyaset yapan milliyetçi kimlikteki arkadaşlarımızda kendi hür iradeleriyle hareket ederek Öcalan’ın mektubundan medet umanlara prim vermemişlerdir. Her gün büyüyerek çemberini genişleten partimiz bu arkadaşlarımız içinde etkin siyaset yapma merkezi olacaktır. Hedeften sapan ok için yaya asılmak faydasızdır ve biz İYİ Parti olarak ülkesel bir duruş sergilediğimiz bu arkadaşlarımızın da teveccühüdür. Hep birlikte güçlü Türkiye hedefimiz ortak paydamızdır. İstanbullular ve milletimiz müsterih olsun, milletten büyük yoktur. Artık biz varız, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak be Türkiye’de.” diye söz etti.

(GÜNEBAKIŞ)
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem