Trabzon'da enerji için kamulaştırma başladı

 Kamulaştırma KararlarıAltyapı ve enerji projelerine yönelik bir dizi kamulaştırma kararı alındı.Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararlarına göre, Trabzon'da regülatör ve hidroelektrik santralinin yapımı amacıyla Sürmene ilçesi Yokuşbaşı köyünd

Trabzon'da enerji için kamulaştırma başladı

 Kamulaştırma Kararları

Altyapı ve enerji projelerine yönelik bir dizi kamulaştırma kararı alındı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararlarına göre, Trabzon'da regülatör ve hidroelektrik santralinin yapımı amacıyla Sürmene ilçesi Yokuşbaşı köyündeki 3 ayrı taşınmaz Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından kamulaştırılacak.

Enerji İletim Hattı Projeleri kapsamında Yağlıdere-Tirebolu arasında ve Beyhan-Diyarbakır arasında bazı taşınmazlar da direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (Tedaş) Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı alındı.

Trabzon'ın Yomra ilçesi Taşdelen köyünde Seydioğlu Hidroelektrik Santrali; Artvin'in Yusufeli ilçesi Yüncüler köyünde de  Cala Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar EPDK tarafından acele kamulaştırılacak.

Ordu'da Piro Regülatörü ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla Fatsa ilçesi Düğünlük köyündeki taşınmazın EPDK tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem