Trabzon Limanı'nda şok

Rusya'dan Türk sebze-meyve ihracatçılarına iki gün önce kötü haber gelmişti.

Trabzon Limanı'nda şok

Rusya, Türkiye'den tarım ürünleri ithalatını 7 hazirandan geçerli olmak üzere yasakladığını açıkladı.

Konuyla ilgili haber61.net'e açıklama yapan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, yasağın siyasi bir durum olduğunu ifade ederek, görüşmeler neticesinde olumlu bir sonuç alacaklarını söyledi.

Gürdoğan açıklamasında, “Şuanda Bakanlar kurulunda toplantı var. Biz Başbakan'a bu konuyu ilettik. Kürşat Tüzmen ile de görüştük.  İhracatçıları konuyla ilgili bilgilendirdik. 7 haziran'a kadar ihracata devam edebilecekler. Bu işte panik yaparsak daha kötü olur.

Her ne kadar ilaç kalıntı diyorlarsa da bu yasağın nedeni siyasidir. Rusya'yla olan ilişkilerin yeteri derecede iyi olmamasından, Gürcistan'la olan ilişkilerimizin iyi olmasından kaynaklanıyor. Bütün Trabzon milletvekilleri ile görüştüm. Bakanlar kurulunun şuan ki toplantısında bu konu konuşuluyor.

Trabzon'dan ihracat yapan 13 gemi durur, 200 bin ton yaş meyve sebze ithalatımız var. 2 YTL olan domates 2 kuruşa düşer. Bu olay büyük bir olaydır. Türkiye'nin Rusya'dan doğalgaz ithalatı var. Rusya'nın iyi bir müşterisiyiz. Neticede eskisi gibi düzeleceğine inanıyoruz. Görüşmeler devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İlgili haber

İhracatçıya Moskova'dan ŞOK

elifcavus@haber61.net

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler