75'lik dedeye evlenme vaadi

Trabzon'da 75 yaşındaki bir şahıs 9 yıl önce 12 bin YTL'lik masraf yaptığı Azeri bir kadının kendisine evlenme vaadiyle kandırdığını belirterek, dolandırıldığı iddiasıyla bugün savcılığa başvurdu. Kemal Aygün isimli 75 yaşındaki yaşlı adam bugün Trabzon C

75'lik dedeye evlenme vaadi

Trabzon'da 75 yaşındaki bir şahıs 9 yıl önce 12 bin YTL'lik masraf yaptığı Azeri bir kadının kendisine evlenme vaadiyle kandırdığını belirterek, dolandırıldığı iddiasıyla bugün savcılığa başvurdu.

Kemal Aygün isimli 75 yaşındaki yaşlı adam bugün Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'na gelerek 1999 yılında evlenme vaadiyle Azeri uyruklu bir kadın tarafından dolandırıldığını iddia ederek, suç duyurusunda bulundu. Eşini 14 yıl önce kaybettiğini ifade eden Aygün, "1999 yılında R.Y isimli şahıs beni Azeri uyruklu İrade isimli bir bayanla evlendirmek için benden bin dolar aldı. Azeri bayana da 4 büyük bilezik ve giyim eşyası olmak üzere toplam 12 bin YTL masraf yaptım. Bu masrafları yaparken R.Y bana, 'bu bayan
seninle evlenmezse tüm sorumluluk bana aittir' dedi. Bende kendisine güvenerek bu kadar masraf yaptım. Evleneceğim bayan daha sonra evlilik işlemlerini yaptırmak bahanesiyle ülkesine gitti. Giderken de benden aldığı altın ve paraları da götürdü, bir daha da geri gelmedi. Beni dolandıran ve beni evlenme vaadiyle kandırıp yaklaşık 12 bin YTL masraf yaptıran R.Y'nin, harcadığım paraları geri vermesini istiyorum" dedi.

Öte yandan, savcılık, eylemin 5 yıllık zaman aşımına uğradığından kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel