Trabzon Dortmund'da başarıyla tanıtıldı

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu Almanya’nın Dortmund şehrinde Westfalenhallen salonunda Trabzon yaşatılarak başarıyla tanıtıldı söyledi.

Trabzon Dortmund'da başarıyla tanıtıldı

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu Almanya’nın Dortmund şehrinde Westfalenhallen salonunda Trabzon yaşatılarak başarıyla tanıtıldı söyledi.

24-28 Şubat tarihleri arasında 4 gün süren “Trabzon’u Dortmund’da Yaşa" etkinliğine başta Karadenizliler olmak üzere Türkiye’nin her kesiminden gurbetteki vatandaşlarımız katılarak büyük bir buluşmaya ortak oldular.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu güçlü bir organizasyonla Trabzon’un Almanya’da başarıyla yaşatıldığını ifade etti. Çok geniş kapsamlı olarak ilk kez yurt dışında gerçekleştirilen etkinlikte ortak bir stantta tanıtım çalışmalarına katkı verdiklerini söyledi. 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Of Ticaret ve Sanayi Odası ve Avrasya Üniversitesi’nin ortak standında ziyaretçilere çeşitli tanıtım dokümanları dağıtıldığını dile getirdi.

Başkan Hacısalihoğlu, “Trabzon’u Dortmund da yaşa” etkinliğinin Türkiye ile Almanya ilişkilerine olumlu etkilerinin olacağını vurguladı. Hacısalihoğlu, TTSO heyetinin Avrupa İşletmeler Ağı işbirliğinde Almanya’nın Dortmund şehrinde çeşitli girişimlerde bulunduğunu, ikili iş görüşmelerinin yanı sıra fabrika ziyaretleri yapıldığını, Dortmund Ticaret ve Sanayi Odası ile görüşüldüğünü, Dortmund Teknoloji Merkezi ile protokol imzalandığını vurguladı.  Heyetin ayrıca Dortmund’da dünyaca ünlü Sanayi Müzesi, Maden Müzesi ve Alman Futbol Müzesi olmak üzere üç farklı müzede incelemede bulunduklarını aktardı.

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’un Almanya’nın Dortmund şehri ile her alanda ilişkilerini geliştirmek için güzel bir başlangıç yaptığına işaret ederek, “Gerek sanayi ve teknoloji, gerekse lojistik ve turizm alanlarında Dortmund ile Trabzon arasında başlatılmış olan görüşmelerden her iki tarafın fayda sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

 “Trabzon’u Dortmund da yaşa”  etkinliğinin Trabzon için Avrupa’da bir ilk olduğunu ve devamının geleceğine inandığını vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu projeyi Trabzon’un bütün kurum ve kuruluşlarının ortaklaşa işbirliğinde hayat bulmasının da ayrı övünç olduğuna işaret etti. Hacısalihoğlu Projeyi destekleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soyluya ve projenin hamisi olan eski bakanlarımızdan Faruk Özak’a, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e, organizasyonu başarıyla gerçekleştiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile takdir edilecek bir ev sahipliği gösteren Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Ullrich Sierau’ya teşekkür etti.

Ayrıca, projeyi her aşamada destekleyen TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, Haluk Pekşen, Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, , KTÜ Rektörü Prof.Dr.Süleyman Baykal, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Kara, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygün, Avrupa Dernekler Federasyonu Başkanı Salih Altınışık, İlçe Belediye Başkanları, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ve çok sayıda kurum ve davetlilere katkılarından dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem