TBMM Genel Kurulu yeniden tatile girdi

Akbelen için olağanüstü toplanan TBMM yeniden tatile girdi.

TBMM Genel Kurulu yeniden tatile girdi

Muhalefet partilerinin genel görüşme önergeleri reddedildikten sonra TBMM'de 1 Ekim'e kadar çalışmalara ara verildi.

CHP'nin verdiği "Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy Mevkiindeki Akbelen Ormanında yaşanan olaylar hakkında genel görüşme yapılması" önergesininin ardından TBMM bugün olağanüstü toplanmıştı. Yapılan sayımın ardından toplantı yeter sayısı bulunması sonrası görüşmelere geçildi.

CHP'NİN ÖNERGESİ REDDEDİLDİ
Müzakerelerin ardından muhalefetin verdiği genel görüşme önergesi yapılan oylama ile reddedildi. TBMM'nin çalışmalarına devam etmesi için verilen önergelerin de reddedilmesi ile Meclis Genel Kurulu, bir kez daha 1 Ekim'e kadar çalışmalarına ara verdi.

ERDOĞAN: ÇEVRE HASSASİYETİYLE ALAKASI YOK
Öte yandan dün Kabine Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akbelen Elektrik Santrali'ndeki çalışmaların durdurulması için başlatılan kampanyalara tepki göstermişti.

Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ülkemizde yürütülen kampanyaları ağaç sevgisi veya çevre hassiyetiyle izah edemeyeceğimiz bir gerçektir. Kömür çıkarılacak alanda kesilecek ağaçların kat kat fazlası farklı yere dikileceği ilgili kurumlar tarafından açıklanmıştır.

Tek gayesi ülkenin kalkınmasına takoz koymak olanların tüm bu hakikatlerle ilgilenmediğini çok iyi biliyoruz. Biz çevreci görünümlü marjinallere bakmıyoruz, sadece işimize bakıyoruz. Buradan ana muhalefet liderinin başına sesleniyorum. Muğla Belediyesi onların yönetiminde. Bugüne kadar ne kadar ağaç diktiniz? Çıkın bunun rakamını açıklayın. Bir tane ağaç diktik diyemezler. Biz AK Parti olarak milyarları aşan ağaç dikimleri yaptık"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem