TBMM Genel Kurulu, Enerji Düzenlemeleri İçeren Kanun Teklifini Görüşecek

TBMM, 30 Nisan'da enerji düzenlemeleri içeren kanun teklifini ele alacak. Doğal gazın LNG olarak pazarlanması, enerji verimliliği projelerine destek, yenilenebilir enerji üretimi için alanlar belirlenecek.

TBMM Genel Kurulu, Enerji Düzenlemeleri İçeren Kanun Teklifini Görüşecek

TBMM Genel Kurulu, bu hafta enerji sektöründeki önemli düzenlemeleri içeren bir kanun teklifini görüşmeye devam edecek. 30 Nisan Salı günü başlayacak olan çalışmalar kapsamında, yerli üretim ve çeşitli kaynaklardan ithal edilen doğal gazın Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarında LNG olarak satılmasına olanak tanıyan düzenlemeler ele alınacak.

Ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, enerji verimliliğini artırmak amacıyla hazırlanan projelere, projenin bedelinin en fazla yüzde 30'una kadar olmak üzere 15 milyon lirayı aşmayacak şekilde destek verecek.

Yenilenebilir enerji üretimi konusunda da yeni adımlar atılacak. Denizler, baraj gölleri, suni ve doğal göller gibi alanlar, içme suyu temin edilen rezervuarlar ve sulak alanlar hariç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak ilan edildiğinde, imar planı olmaksızın enerji üretim santralleri kurulabilecek.

Ayrıca, olağanüstü hal veya afet bölgesi ilan edilen yerlerde elektrik hizmetlerinin kesintisiz sağlanabilmesi için geçici elektrik enerjisi talepleri, belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde karşılanacak.

Komisyon çalışmalarında ise, Dilekçe ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonları üyeleri, Türkiye Güreş Federasyonu ve çeşitli bakanlık yetkililerini dinleyecek. TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu da AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu başkanlığında toplanarak, ilgili bakanlıkların yetkililerinden bilgi alacak.

TBMM'de ayrıca, Salı ve Çarşamba günleri mecliste temsil edilen siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler