Suriye'de ölen vatandaşın cenazesinde gerginlik

Suriye'de PYD'nin silahlı gücü olan YPG ile El Nusra grupları arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve cenazesi Mardin'in Nusaybin İlçesi Sınır Kapısı'ndan bugün Türkiye'ye getirilen Ferit Dündar'ın cenazesinde gerginlik yaşandı. Ailesi cenazeyi topra

Suriye'de ölen vatandaşın cenazesinde gerginlik

Suriye'de PYD'nin silahlı gücü olan YPG ile El Nusra grupları arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve cenazesi Mardin'in Nusaybin İlçesi Sınır Kapısı'ndan bugün Türkiye'ye getirilen Ferit Dündar'ın cenazesinde gerginlik yaşandı. Ailesi cenazeyi toprağa vermek isterken, güvenlik güçleri ise savcılığın talimatı ile cenazenin otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderilmesini isteyince yaşanan gerginlik, PYD saflarında ölen Dündar'ın Nusaybin'de defnedilmesiyle bitti.

Suriye'nin Çilaxa bölgesinde El Nusra grupları ile PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG arasında bayramın birinci günü çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren Türkiye vatandaşı Ferit Dündar'ın cenazesi bu sabah saatlerinde Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki sınır kapısından Türkiye'ye gitirildi. BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, BDP'liler ve aile tarafından karşılanan cenaze, Kışlı Camisi'ne getirilerek dini vecibeler yerine getirildi.

Camiye gelen güvenlik güçleri cenazeyi Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile teslim alıp otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na göndereceklerini söyledi. Dündar ailesi ve BDP'liler buna karşı çıkınca gerginlik çıktı. BDP'li Milletvekili Dora ve Belediye Başkanı Gökkan'ın araya girmesi ile gerginlik sonlandırılırken, polis yetkilileri ile görüşmeler devam etti. Yapılan görüşmeler sonucu, Ferit Dündar'ın Hacılar Mezarlığ'ında defnedilmesine izin verildi. Dündar'ın cenazesi sloganlar eşliğinde götürüldüğü mazarlıkta defnedildi.

a72726a01873693f4d1f93e823812470.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem