Soma’ya yardım kampanyası sona erdi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yaşanan maden kazası sonrası kamuoyunun destek olmaya yönelik taleplerini karşılamak amacıyla başlatılan SOMA Kazazedelerine Yardım Kampanyasının bugün itibariyle sona erdiğini bildirdi.AFAD’ın 17 Mayıs 2014

Soma’ya yardım kampanyası sona erdi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yaşanan maden kazası sonrası kamuoyunun destek olmaya yönelik taleplerini karşılamak amacıyla başlatılan SOMA Kazazedelerine Yardım Kampanyasının bugün itibariyle sona erdiğini bildirdi.

AFAD’ın 17 Mayıs 2014 tarihinde Soma kazazedelerine yönelik başlatılan ‘Soma Kazazedelerine Yardım Kampanyası’ sona erdi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, başlatılan kampanya ile bugün itibariyle toplam 46 milyon 500 bin TL’lik destek biriktiği kaydedildi. Sona eren kampanyada biriken 46 milyon 500 bin TL’nin Soma’da hayatını kaybeden 301 işçinin ailelerine eşit şekilde paylaştırılmak üzere dağıtılacağı ifade edildi. Her aileye 154 bin 450 TL’nin ulaştırılacağının belirtildiği açıklamada, “Barınma ihtiyaçlarına köklü çözüm getirmek ve gelecekte sabit bir gelir kaynağı oluşturmak üzere hayatını kaybeden 301 işçimizin aileleri için toplam 602 konut yaptırılacak, her aileye iki konut verilecektir. Konut alanları, içerisinde cami, okul ve çocuk parkı bulunan siteler şeklinde tasarlanmaktadır. 602 konutun 301 tanesi Doğuş Holding tarafından inşa ettirilecek, kalan 301 konut ise Gaziantep Sanayi Odası tarafından TOKİ vasıtasıyla yaptırılacaktır. Kazada hayatını kaybeden 301 işçimizin, okul çağına erişmemiş çocukları da dahil olmak üzere eğitimine devam eden 389 evladına eğitim hayatları boyunca vakıf ve dernekler tarafından burs sağlanacaktır” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem