Sedat Peker'e 'Gizli tanık'

 İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ergenekon operasyonu kapsamında daha önce ifade veren gizli tanık Poyraz ve Cumhuriyet Gazetesi'ne molotof atmaktan tutuklu Bedirhan Şinal'in ifadelerini değiştirmeleri için tehdit edildiği bil

Sedat Peker'e 'Gizli tanık'

 

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ergenekon operasyonu kapsamında daha önce ifade veren gizli tanık Poyraz ve Cumhuriyet Gazetesi'ne molotof atmaktan tutuklu Bedirhan Şinal'in ifadelerini değiştirmeleri için tehdit edildiği bilgisini aldı. Polis, bunun üzerine Sedat Peker'in adamlarını teknik ve fiziki takibe aldı.

Cezaevinde tutuklu bulunan Peker, Poyraz'ın kimlik bilgilerini deşifre ederek kendisiyle ilgili bölümleri geri çekmesini istedi. Peker'in adamları Poyraz'a bunun karşılığında 500 bin dolar teklif etti. Poyraz, teklifi kabul etmedi. Peker'in adamları Poyraz ile Atatürk Havalimanı'ndaki bir restoranda buluşarak Peker'in yazdığı tehdit mektubunu verdi. Tehditlere rağmen ifadesini değiştirmeyen Poyraz Peker'den şikayetçi oldu.

 

MOLOTOFÇUYA 100 BİN $

Peker gurubunun ayrıca teknik ve fiziki takipte Peker'in Cumhuriyet Gazetesi'ne molotof atmaktan tutuklu bulunan Bedrettin Şimal'e ifadesini değiştirmesi için ilk olarak 40 bin dolar teklif ettikleri belirlendi. Şinal'in teklifi kabul etmemesi ve molotoflama olayının Ergenekon davasıyla birleştirilmesi üzerine bu kez 100 bin dolar teklif edildi. Teklifi kabul eden Şinal mahkemede ifadesini değiştirerek, bombayı polisin verdiğini kendisinin ise insaflı davranarak molotof attığını söyledi. Sonrasında, Şinal'in amcası Tacettin Şinal'e 100 bin dolarlık ödeme yapıldı. Polis 4 cezaevinin de aralarında bulunduğu 21 ayrı adrese eşzamanlı baskın düzenledi. 3'ü gardiyan, 1'i avukat 11 kişi gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem