Reyhanlı'da sıcak saatler yaşandı

 Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 51 kişinin hayatını kaybettiği patlamaları aynı gün ve saatte protesto etmek amacıyla yürüyüş yapmak isteyen grup, izin alamayınca ikinci patlamanı

Reyhanlı'da sıcak saatler yaşandı

 

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.
 
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 51 kişinin hayatını kaybettiği patlamaları aynı gün ve saatte protesto etmek amacıyla yürüyüş yapmak isteyen grup, izin alamayınca ikinci patlamanın yaşandığı PTT binası önünde toplandı. Göstericiler burada tedbir alan polise taşla saldırırken, güvenlik güçlerinin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ettiği olayda biri polis 4 kişi yaralandı.
 
Reyhanlı'da 11 Mayıs Cumartesi günü yaşanan patlamaları protesto etmek isteyen yaklaşık 300 kişilik grup, saat 11.30 sularında Yenişehir Meydanı'nda toplandı. Geniş güvenlik önlemleri alan polis, protesto yürüyüşüne izin vermeyince gerginlik yaşandı. CHP Milletvekili Hasan Akgöl'ün de aralarında bulunduğu grup, patlamaların yaşandığı meydana Atatürk Caddesi boyunca yürümek için polisle uzun süre pazarlık yaptı ancak sonuç alamadı. Polis gruba sadece toplandıkları alanda basın açıklaması yapabileceklerini, yürüyüş için izin alınmadığını, dolayısıyla müsaade edilmeyeceğini söyledi.
 
Ellerinde dev Türk bayrakları ile alanda bekleyen ve yürüyüş için ısrarcı olan grup ile polisler arasında zaman zaman arbede yaşandı. Hatay'dan gelen gruba Reyhanlı'dan katılımlarla sayıları yaklaşık bin kişiyi bulan göstericiler önce ara sokaklara dağıldı, sonra da ikinci patlamanın yaşandığı PTT binası önünde buluştu. Burada tedbir alan polise taş atan göstericilere güvenlik güçleri de tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Olaylar sırasında biri polis 4 kişi yaralandı. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırılırken, ilçede gerginlik sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem